A két vállalat közös akciójában december 4. és 31. között, az ünnepi időszakban minden MBH Bank által kibocsátott Mastercard bankkártyás vásárlás hozzájárult a karitatív szervezet támogatásához. A kártyahasználat mellett az ügyfeleknek lehetősége nyílt arra, hogy az Ökumenikus Segélyszervezet weboldalán létrehozott adományozási felületen további, egyéni felajánlást tegyenek, amelyből további csaknem 500 ezer forint gyűlt össze a szervezet számára.

Kutas István, az MBH Bank kommunikációs ügyvezető igazgatója és Lehel László, a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet elnök-igazgatója

„Közös stratégiai együttműködésünk széles körű társadalmi szemléletformáláson is alapul, ezért munkatársaink bevonásával már több éve részt veszünk a Segélyszervezet adventi aktivitásában” – nyilatkozta Kutas István.

„Mindig nagyon szívesen veszünk részt olyan kezdeményezésekben, amivel a társadalomért tehetünk kicsit többet. Fontos számunkra az is, hogy ezekbe az akciókba a kártyabirtokosokat is bevonhassuk” – mondta Eölyüs Endre, a Mastercard Magyarországért és Szlovéniáért felelős igazgatója.

Az MBH Bank és az Ökumenikus Segélyszervezet 2023 májusában kötött megállapodást, amelynek keretében a hitelintézet évi 100 millió forinttal segíti a szervezet munkáját. Az együttműködés részeként tavaly útnak indult az MBH Tudatos Segítség Program, amely több tízezer nehéz körülmények között élő ember megsegítéséhez járul hozzá.

Az év utolsó heteiben a bankcsoport munkatársai is csatlakoztak a karitatív szervezet adventi programsorozatához, amely során olyan állomások tették a rászorulók számára szebbé az ünnepeket, mint például az öt napon át tartó mézeskalács sütés a fővárosi Bazilikánál, ajándékcsomagok átadások Baranyában, valamint a banki önkéntesekkel megvalósult, két napon át tartó ételosztás. A partnerek közös munkája 2024-ben számos további programmal folytatódik tovább.