A PSP Terminal Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, hogy évente 60 ezer úgynevezett félpótkocsit rakodhatnak át vasútra, ezzel jelentősen csökkentve az M5-ös és az M1-es autópályán a tranzitforgalmat, és az azzal járó környezeti terhelést.

A zöld fuvarozási módok elterjedése kulcskérdés a klímacélok eléréséhez. Napjainkban a közúti áruszállítás felelős a világ károsanyag-kibocsátásának mintegy 20 százalékáért. Az intermodális fuvarozás gyors terjedése nélkül nem valósíthatók meg az európai zöld megállapodásban (European Green Deal) lefektetett célok, azaz, hogy 2030-ra 55 százalékkal, 2050-re 90 százalékkal csökkenjen a környezeti terhelés.

Szeged térségében évente több mint egymillió török, bolgár, román és szerb kamion közlekedik. Az új terminál – közel a román és szerb hármas határhoz, az M5-ös és az M43-as autópályához – ideális helyszín arra, hogy ennek a tranzit teherforgalomnak egy részét vasútra tegyék – tette hozzá Kovács Attila.

A 200 millió forintos magánberuházásban épülő létesítmény 2023 szeptemberében nyitja meg kapuit. Lakatos László interjúja.