A szolgáltató két éve indította el mobilhálózatra épülő otthoni szolgáltatását. Elsőként a gyors 4G-s, később a még nagyobb sebességű 5G-technológiát kihasználó tarifacsomag jelent meg, amelyek műszaki alapjait a társaság átfogó hálózatmodernizációs projektje teremtette meg.

Ennek köszönhetően egyre több helyen elérhetővé vált az 5G-technológia, és a 4G-technológia kapacitása is 2-3-szorosára nőtt a szolgáltató hálózatán. Ez tette lehetővé idén év elején a Yettel TV elindítását is, valamint azt is, hogy az OtthonNet szolgáltatás mostanra már országszerte 2,5 millió címen érhető el.

A cég adatai szerint az OtthonNet-felhasználók átlagos adathasználata egy év alatt 82%-kal nőtt, ami jelentősen meghaladja a vállalat teljes mobilhálózatán az elmúlt években átlagosan tapasztalt 18-35% közötti növekedést.

Az egy előfizetőre eső legtöbb adatot az 5G-hálózaton otthoni internetező ügyfelek használták, akik a visszajelzések szerint különösen elégedettek a böngészési élménnyel, illetve a streaming szolgáltatások nézése és a videocallok közben tapasztalt szolgáltatásminőséggel. Az 5G-hálózaton ugyanis jobban érvényesülnek a nagyobb sávszélesség előnyei.