Már 15 halálos áldozata van a prágai Károly Egyetem közelében történt lövöldözésnek. Akár 30 sebesültje is lehet az esetnek. Mindez a Jan Palach téren történt, ahol az egyetemi kar található. A rendfenntartó erők nemcsak a teret, hanem a környező területeket is lezárták. A rendőrség szerint egy támadó volt, aki az ámokfutás után a mélybe vetette magát és meghalt. Meg nem erősített hírek szerint az iskola egyik diákja lehetett a lövöldöző. Az egyetemi épületet evakuálták. A helyieket arra kérték, hogy ne menjenek az egyetem közelébe, maradjanak otthon. Petr Fiala cseh miniszterelnök törölte az eset miatt valamennyi előre egyeztetett programját. Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke és Orbán Viktor magyar miniszterelnök is részvétét fejezte ki a közösségi oldalán az iskolai tömegmészárlás miatt.

Elmosódott fotó az elkövetőről. Az X-közösségi oldalra rakták fel a fotót. Meg nem erősített hírek szerint az egyetem diákja, David Kozak lehetett az elkövető, aki napok óta készülhetett a mészárlásra.

Diákok rejtőztek el a lövöldözés közben, az épület külső homlokzatán. (Fotó: X közösségi oldal)

Meg nem erősített hírek szerint az iskola egyik diákja lehetett a lövöldöző. Videó arról, ahogy menekülnek a diákok az egyetemi épületből.