Mint mondta, pártja adatai szerint az ellenzéki összefogás Szerbia az erőszak ellen nevű listája a voksok 23,5 százalékát szerezte meg, míg a harmadik helyen a Szerbiai Szocialista Párt végzett 6,5 százalékkal. A parlamentbe bekerült még a jobboldali Remény koalíció, valamint A nép egy hangja nevű pártfüggetlen lista. A Vajdasági Magyar Szövetség öt vagy hat parlamenti helyet szerzett meg a 250 fős törvényhozásban.

Aleksandar Vucic közölte, hogy a vajdasági tartományi választáson is hasonló eredmények születtek, és a belgrádi önkormányzati választást is a Szerb Haladó Párt nyerte meg, igaz, csak hajszálnyival előzte meg az ellenzéki összefogást. A baloldali összefogás Szerbia az erőszak ellen nevű listájának képviselői szerint választási csalás történt a vasárnapi előrehozott parlamenti, vajdasági tartományi és önkormányzati választásokon Szerbiában, ezért mára tiltakozást jelentett be, és a belgrádi választások megismétlését követeli.

Legalább annyi szavazatot és mandátumot szereztünk, mint az előző választáson, ami azt jelenti, hogy megvalósítottuk választási céljainkat – hangsúlyozta Pásztor Bálint, a Vajdasági Magyar Szövetség megbízott elnöke. A szövetség 2014 óta tagja a kormánykoalíciónak, és a következő időszakban is ilyen szerepre számít. A kormányzati munkában államtitkári szinten kíván részt venni.

Frissítés: a 2012 óta kormányzó Szerb Haladó Párt győzött az előrehozott parlamenti, vajdasági tartományi és önkormányzati választásokon – derült ki az illetékes választási bizottságok hétfői előzetes eredményeiből, amelyeket már csaknem teljes feldolgozottság mellett közöltek.