A programot az egyetem Transzlációs Medicina Központja, a Transzlációs Medicina Alapítvány és a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet hozta létre, célja pedig a leginkább veszélyeztetett, 60 év feletti korosztály felkészítése a járvány esetleges újabb hullámaira. Az együttműködést online sajtótájékoztató keretében jelentették be a felek. A Richter PR és kormányzati kapcsolatokért felelős vezetője, Beke Zsuzsa elmondta: felelős magyar gyógyszeripari vállalatként kiemelt feladatuknak tekintik, hogy az egészségtudatosság és az ellátórendszer támogatásával is elősegítsék a hazai lakosság egészségügyi állapotának fejlesztését.

Kép forrása: dorogimedence.hu

A Richter Egészségváros országjáró szűrő- és egészségügyi edukációs program 2009 óta az ország 75 településén közel 170 ezer ingyenes szűrést biztosított a résztvevőknek, akik emellett számtalan egészségmegőrzést szolgáló tanácsadáson vehettek részt. A Richter Egészségváros keretében az elmúlt több mint 10 évben a cég a program megvalósításában együttműködő egészségügyi intézményeknek összesen 380 millió forint támogatást biztosított, amit idén áprilisban további összesen 140 millió forinttal egészített ki a koronavírus-járvány okozta rendkívüli helyzet miatt. Összesen 70 intézmény kapott támogatást, és végül a pénzügyi juttatás mellett döntött a vállalat, hiszen a járvány egyes peridusaiban a Richternek is nehézséget okozott a védőeszközök beszerzése - tette hozzá Beke Zsuzsa. A Richter társadalmi szerepvállalásának kiemelt területei az oktatás és az egészségügy, mások mellett azért, mert két forráshiányos területről van szó.

A sajtótájékoztatót követően a Pécsi Tudományegyetem tanára, Dr. Hegyi Péter a Trend FM-nek elmondta: a Covid-19 egészen addig velünk marad, amíg nem lesz ellene széles körben használt, hatékony vakcina. Addig is az egészségmegőrzésnek kell előtérbe kerülnie, hiszen ez a terület Magyarországon le van maradva a terápiás gyógykezelésekhez képest.

Imre Lőrinc interjúja.

A Proaktív 19 programban résztvevő önkéntes szakemberek minden nap 8 és 20 óra között a 06 80 442 642, díjmentes zöldszámon várják a 60 év felettiek hívásait.