Gulyás Gergely a Trianonról szóló megemlékezéssel kezdte tájékoztatóját, megemlítve, hogy 10 éve már nemcsak a Nemzeti Összetartozás Napja Trianoni Békeszerződés évfordulója, hanem 2010 óta a határontúliak számára bevezették a kettős állampolgárság lehetőségét is. A Miniszterelnökséget vezető miniszter beszélt arról is, hogy június közepére szűnhet meg a Rendkívüli Jogrend Magyarországon, ami rendeleti kormányzást tett lehetővé. Beszélt arról is, hogy mennyit költött a költségvetés a járvánnyal kapcsolatos védekezésre. Megismételte a korábbi gazdasági döntéseket, amelyek júliustól tovább segítik a nehezebb helyzetben lévő cégeket. A vállalkozásokat segíti például, hogy ha beruháznak, nem kell társasági adót fizetniük.

Gulyás Gergely közölte azt is, hogy a rendezvényekre vonatkozó korlátozások fennmaradnak, csak autós koncerteket lehet majd tartani. Az idős otthonok csak június 20-tól látogathatók, és marad a védett vásárlási idő a 65 év felettiek számára délelőtt 9 és 12 óra között. Marad a kötelező maszkhasználat az üzletekben és a tömegközlekedési járműveken. Viszont úgy tűnik, hogy június közepétől újabb lazítás jön a korlátozásokban, elsősorban a szolgáltató egységeknél.

Döntöttek egy rendkívüli, kulturális támogatásról is, ami 5,1 milliárd Ft. A Citadellán létrehozzák a Magyar Szabadság Múzeumát, de az egész Gellért-hegy térsége átalakulhat.

Gulyás Gergely megemlítette, hogy az önkormányzatokat jövőre kedvezményes, 200 milliárd Ft-os hitelkerettel segítik, és a jövő évi költségvetésben 18 százalékkal nagyobb forrást terveztek az önkormányzatoknak. Itt hallgathatja meg a kormányszóvivői tájékoztatóról készült összefoglalót.