AgroLink Zrt. néven új mezőgazdasági integrátori cég kezdte meg működését a komoly mezőgazdasági múltra visszatekintő herceghalmi központtal. A vállalkozás a tervek szerint mezőgazdasági inputanyagok nagykereskedelmével, terményfelvásárlással foglalkozik. Az új vállalat idén őszre 100 ezer, jövő tavaszra 300 ezer, 2021 őszére pedig 500-700 ezer hektár nagyságú termőföldet vonna be az integrációba, ez a hazai termőföld mintegy 15 százalékát jelenti. Az integráció létrejöttét követően mintegy 900 ezer - 1 millió tonna gabona felvásárlását célozták meg. Az AgroLink Zrt. az eddig megszokottnál jóval szélesebb skálán nyújt szolgáltatásokat a termelőknek: a vetőmag, műtrágya, növényvédőszer biztosításán és a termények felvásárlásán túl közvetítőként lép fel a termelők és szolgáltatók között az egyes mezőgazdasági hitelkonstrukciók és biztosítási lehetőségek területén, a korszerű termelés fenntartásához pedig mezőgazdasági gépek lízingjében is közreműködik.

A mezőgazdasági termékek nagykereskedelmével foglalkozó AgroLink Zrt. nem csak erőforrásokat és szolgáltatásokat nyújt a termelők számára, de biztosítja a termeléshez szükséges tudástranszfert is. Az országos szintű agrárintegráció szakmai-gazdasági és jogi alapját, a tulajdonosként is megjelenő Talentis Agro Zrt. mint a Mészáros Csoport agrár szektorának kulcsvállalata adja, mely mára a legnagyobb növénytermesztési ágazattal rendelkezik Magyarországon.

Az új integrátor számára a piackutatások és egyeztetések egyértelművé tették azt, hogy a magyar mezőgazdaság kis- és középméretű gazdálkodói is nyitottak egy gondosan felépített, minden fél számára előnyös, perspektívát nyújtó közös gondolkodásra, illetve annak eredményeképp egy stabil, kiszámítható és támogató agrárhálózatba való bekapcsolódásra.

Az alapítók az újonnan létrejött cégről, a teljes vertikum biztosításáról szólva elmondták: a Mészáros Csoport érdekeltségébe tartozó egyéb mezőgazdasági és élelmiszeripari cégek garanciát nyújtanak az AgroLinkhez csatlakozó termelők számára a biztos felvevőpiacot illetően, hozzáférést biztosítva ezzel a feldolgozóüzemekhez, például az OPUS-csoporthoz tartozó Viresol és Kall Ingredients-hez is. Magyarország egyik legtőkeerősebb vállalatcsoportja pedig biztonságot nyújt számukra a folyamatos, kiszámítható gazdálkodáshoz – fogalmazott a tulajdonosi menedzsment.