A SIRHA keretein belül megrendezett Bocuse d'Or nemcsak a világ legrangosabb szakácsversenye, hanem nemzetközi gasztronómiai találkozója is.

A magyar csapat egy európai második helyezéssel vágott neki a megmérettetésnek. A versenyre a világ 24 országából érkeztek csapatok, a mezőny évről évre egyre erősebb. Ahogyan minden alkalommal, úgy most is rendkívüli tempót diktáltak a skandináv országok, és a mezőnybe visszatért a 2017-es győztes Egyesült Államok is.

„Hatalmas mérföldkő ez nemcsak a magyar Bocuse d'Or versenyzés, de az egész magyar gasztronómia történetében. Sok-sok év tapasztalat, rengeteg munka, áldozat és összefogás van emögött ez eredmény mögött. Ez a bronz szobor újabb bizonyíték, hogy Magyarországnak ott van a helye a világ gasztrotérképén" – nyilatkozta az eseményt követően a Magyar Bocuse d'Or Akadémia elnöke.

Hamvas Zoltán hozzátette: a hasonló eredmények eléréséhez kiemelten fontos az utánpótlásnevelés. Úgy véli, a magyar gasztrokulturális ágazat erejét jól mutatja, hogy a szektor a válság ellenére stabilan áll a lábán. A részletekről hallgassa meg Molnár Gábor interjúját!