A Stilianos Babauszoda célja egységes elveken és arculaton nyugvó, világszínvonalú hálózat kiépítése, mely egyrészről a gyermekek számára megfelelő klórmentes, baba barát környezetet teremt, másrészről az SHD vízi képességfejlesztő módszer alkalmazása által - preventív jelleggel - az egészséges gyermekfejlődés támogatása.
Az SHD Stilianos Hydro Development módszer merőben új megközelítése a babaúszásnak, hiszen a vízi képességfejlesztő foglalkozás, a gyógypedagógia által nyújtott gyermekfejlesztés, óvodapedagógia, a babaúszás és úszásoktatás ötvözetéből került az elmúlt 10 év során a Stilianos Babauszoda szakmai vezetője által kifejlesztésre.

A Stilianos Babauszodák kimondottan a gyermekek számára létrehozott uszodák, ahol nagyon fontos a gyermekek és a szülők kényelmét szolgáló kialakítás és a családias légkör fenntartása.

A Stilianos Babauszoda 2012 óta franchise hálózatban működik és jelenleg 10 szerződött partnerrel rendelkezik. A magyarországi terjeszkedés mellett, célul tűzte ki a nemzetközi piacon történő jelenlét megteremtését.

Az oktatók képzését és továbbképzését a Stilianos Babauszodák részére az SHD Akadémia végzi, mely teljes körű elméleti és gyakorlati képzést biztosít a résztvevők számára, mely elengedhetetlen ahhoz, hogy minden egység ugyanolyan magas színvonalú SHD foglalkozást tudjon biztosítani a gyermekek számára.

A Stilianos Babauszoda küldetésének része az egészséges gyermekfejlődés, hiszen a rendszeres sport és mozgás egy életre megalapozza a gyermekek testi és lelki fejlődését.