A startupból középvállalattá váló IT-szolgáltató a pénzügyi, közmű, a fintech és a közigazgatási szektor szereplői részére nyújt digitális megoldásokat. A legnagyobb hazai, nemzetközi és magyar tulajdonú bank (a többi között az OTP Bank, a K&H Bank, az MKB Bank, a Raiffeisen Bank, az Unicredit Bank és a Budapest Bank) mellett a hazai közműszolgáltató, telekommunikációs piac több jelentős szereplője, valamint a közigazgatás is számos területen a cég megoldásait alkalmazza.

Cél a nemzetközi színtér és a tőzsde

A mára több mint 40 főt foglalkoztató társaság 2021-ben újabb szolgáltatásokat vezetett be, és a növekedés támogatásához az Equilor Alapkezelő által kezelt Central European Opportunity private equity alapot vonta be új tulajdonosként.

A FaceKom Kft. további növekedést, nemzetközi terjeszkedést, új szolgáltatások bevezetését, így például az elektronikus aláíráshoz kapcsolódó szolgáltatások fejlesztését tervezi. Bodnár Zsigmond alapító elmondta: a vállalat célja, hogy a hazai startupból középvállalattá válást követően nemzetközi színtérre, majd a növekedés következő fázisában a Budapesti Értéktőzsdére lépjen.

Az IT-szolgáltatót 2012-ben Bodnár Zsigmond hozta létre, aki kezdetben általános IT-szolgáltatásokat nyújtott elsősorban tengerentúli partnerek számára. A társaság 2016-ban kezdte el fejleszteni egyedi távoli digitális ügyfélazonosító rendszerét, az első banki ügyfelet 2017-ben szerezte meg, egy évvel később pedig már kilenc ügyfele volt ebből a szektorból.

Hatalmas fordulatot hozott a covid

Az igazi áttörést 2020-ban a koronavírus-járvány kirobbanásának évében érték el, amikor az ügyfélszolgálatokat üzemeltető, elsősorban banki, közműszolgáltatói és kormányzati szektornak egyik napról a másikra megszűnt a személyes ügyfélforgalma, és robbanásszerűen megugrott a kereslet a digitális ügyfélkiszolgálási csatornák terén. A vállalat ekkor vezette be azt a digitális megoldást, mely lehetővé teszi, hogy személyes jelenlét nélkül, de megbízható hitelesítés mellett intézhessék az ügyfelek banki, közmű vagy más iparág terén az ügyeiket.