„Noha száraz a téma, de azt gondolom, hogy hosszú távon nem lehet sikeres az a vállalkozás, amely negligálja ezt a területet. A pénzügyekkel lehet, hogy elegáns nem foglalkozni, vagy legalábbis van, aki szerint ezt kell mondani, de egy tudatos vállalkozónak nagyon is célirányosan kell a saját és a cége pénzügyeit elemeznie. Valamennyire érteni kell ezt a nyelvet. Természetesen nem kell számvitelesnek lenni, nem kell a könyvelő munkáját elvenni, de azért a mérleget vagy eredménykimutatást igenis illik értően olvasni és értelmezni mindenkinek, aki céget vezet" – emelte ki dr. Molnár Imre, a Mentor ötletgazdája, stratégiai tanácsadója.

A mostani versenyfeladatban mindhárom versenyzőnek a korábban lefektetett stratégiai céljaihoz kellett igazítania a pénzügyi várakozásait. Nem ötéves tervet kellett letenni az asztalra, de érdemes volt elemezniük az idei év második felét, a jövő évet vagy esetleg az azt követő évet.

„A cél, hogy látszódjon a szinergia, hogy a stratégiában elvárt kitörési pontoknak és invesztíciónak legyen lenyomata mind költség- és árbevételoldalon. Azt a fajta szinergiát szerettük volna látni, hogy a korábban lefektetett üzleti gondolkodás és a pénzügyi számok, mint a cipzár két oldala, egymást erősítik-e vagy sem" – fejtette ki a stratégiai tanácsadó.

A Mentor 2023-as évadának versenyzői: Biró András – DevZone Kft., Kürti Zsolt – WG-Planmode Kft. és Király László – Imperial Online Shop Kft. / Molinari Kávéház. A műsorvezető Érczfalvi András.