A közös célkitűzés, hogy támogassák a hazai kis- és középvállalatokat (KKV-k) abban, hogy versenyképesebbé váljanak, növeljék innovációs képességüket, és kihasználják a mérethatékonyság előnyeit. A tőkepiacra lépés folyamatának megkönnyítése, valamint a vállalatok tőzsdeérettségének elősegítése fontos célja az együttműködésnek.

A közös mentorprogram keretében eseményeket és képzéseket tartanak a kiválasztott vállalatok vezetőinek. Szakértők, befektetők, tőzsdei cégek vezetői, valamint tanácsadók és trénerek biztosítanak folyamatos mentorálást az érintett vállalatok számára, ezzel elősegítve őket a piacra lépéshez szükséges szellemi tőke bevonásában. Emellett a programban résztvevő cégek corporate finance szolgáltatásokhoz, illetve kedvezményes díjakhoz is hozzáférhetnek.

A megállapodás hozzájárul azon célkitűzés megvalósításához, hogy több vállalat lépjen a tőzsdére, ezáltal bővítve, színesítve a hazai befektetők számára elérhető palettát. A pénzintézet számára az együttműködés lehetőséget teremt a vállalatok kockázati besorolásának javítására, valamint ügyfélelégedettségük és lojalitásuk erősítésére.

„A Raiffeisen Bankkal közösen még szélesebb körben tudjuk támogatni a hazai középvállalatokat abban, hogy kihasználják a tőkepiaci finanszírozás előnyeit, és megerősítsék piaci pozíciójukat. Célunk stabil és hosszú távú növekedési lehetőségeket teremteni hazai vállalatoknak, amelyek révén a nemzetközi piacon még versenyképesebbé válhatnak." – mondta Végh Richárd, a Budapesti Értéktőzsde vezérigazgatója.

„Mi a Raiffeisen Banknál nemcsak termékeket, hanem komplex megoldásokat kínálunk vállalati partnereinknek, ennek része a tanácsadás és a közös gondolkodás is az üzleti célok eléréséhez. A most aláírt együttműködésnek köszönhetően vállalati ügyfeleink egy értékes lehetőséghez juthatnak hozzá, amely nemcsak know-howt, hanem végső soron új forrásokat is jelenthet" – emelte ki Kementzey Ferenc, a Raiffeisen Bank vállalati és tőkepiaci üzletágaiért felelős vezérigazgató-helyettese.