Idén második alkalommal rendezi meg a MOHAnet Mobilisystems Zrt. május 25-26-án a Yettel IoT Live Show  szakmai eseményt, amelynek az a célja, hogy bemutassa és népszerűsítse a hazánkban elérhető, különböző iparágakban megjelenő IoT és ipar 4.0 megoldásokat.

A technológiai fókuszú, üzleti rendezvényre összesen 26 vállalat hozza el legújabb IoT (dolgok internete) fejlesztését, de a kiállítás mellett számos szakmai előadás is várja az érdeklődőket az UP Rendezvényházban.

Az esemény része a Yettel IoT Live Show megoldásszállítói versenye is, amelyre a kiállítók mellett bármely piaci szereplő beadhatja pályázatát. A nevezők a helyszínen, egy külön szekcióban, saját kiállítói pulton mutathatják be megoldásukat.

A Nagydíj összdíjazása 3 millió forint, amelyről szakmai zsűri dönt. Az első három helyezett ősszel a Yettel Next rendezvényre is eljuthat. Emellett egy különdíjat és egy közönségdíjat is kiosztanak a szervezők.

„Az IoT Live Show egy technológia rendezvény, amely szakít a hagyományos iparági kiállítások felépítésével. Az eseményen egy iparágat legfeljebb két vállalat képviselhet, ezáltal a kiállítói réteg nem kizárólag egy szektorra fókuszál, így számos területbe betekintést nyerhetnek az esemény látogatói" – tájékoztatott Havasi Zoltán, a MOHAnet Mobilsystems Zrt. vezérigazgatója.

Hozzátette, hogy kezdeményező szerepet vállalnak az IoT-technológia hazai képviselőinek aktív népszerűsítésében, ennek érdekében megalapították a Dolgok Internete Szakmai Közösséget, a DISZK-et is.

„Az NMHH legfrissebb mobilpiaci jelentése alapján vállalatunk 40%-os részesedéssel Magyarországon piacvezető az aktív M2M-kártyák területén. A pozíciónk további erősítéséhez elengedhetetlen a releváns mobilhálózati képességek biztosítása és, hogy további új, innovatív partnerekkel lépjünk kapcsolatba és bemutathassuk szolgáltatásainkat. Ennek kitűnő fóruma az IOT Live Show" – mondta el Fülöp Gábor, a Yettel Magyarország üzleti értékesítési- és marketingigazgatója, a zsűribizottság elnöke.

A live show-ra a belépés ingyenes, mindössze egy előzetes regisztrációra van szükség, amelyet a látogatók az iotliveshow.hu honlapon tehetnek meg. A rendezvény online is követhető lesz, amelyre szintén a weboldalon lehet jelentkezni.