Tehetség határok nélkül. Stipi. – Ez a jelmondata annak az egyedülálló ösztöndíjprogramnak, amely a Nemzeti Tehetség Program keretében 2019 óta támogatja hazánk legtehetségesebb fiataljait, hogy a világ legrangosabb külföldi egyetemein tanulhassanak. Az ösztöndíjprogram három részből áll: az „A komponens” a felvételi eljárásban való részvételt, a „B komponens” a tanuláshoz szükséges feltételeket, míg a „C komponens” az ösztöndíjprogram támogatásával már megkezdett külföldi tanulmányok folytatását biztosítja. Jelenleg 47 fiatal tanul a világ különböző pontján a Stipendium Peregrinum ösztöndíjnak köszönhetően, többségük az Egyesült Királyságban.

Annak érdekében, hogy a diákok személyesen is informálódhassanak az ösztöndíjprogramról, roadshow keretében látogatunk el 2022 január végéig számos hazai nagyváros középiskoláiba. A tájékoztató eseményeken Ekler Gergely államtitkár, Rácz Zsófia helyettes államtitkár, valamint a Nemzeti Tehetség Központ szakmai kollégái tartanak részletes ismertetést az érdeklődő diákoknak.

„Jelenleg is zajlik a jelentkezés a Stipendium Peregrinum Ösztöndíjprogram azon részére, amely a legrangosabb külföldi felsőoktatási intézmények felvételi eljárásában történő részvételét támogatja.” – hívja fel a figyelmet dr. Papp Zsófia, a Nemzeti Tehetség Központ ügyvezetője. A jelenleg elérhető pályázaton hétszázezer forintig igényelhető vissza nem térítendő támogatás egyebek mellett a felvételi eljárás díjára, nemzetközi nyelvvizsga díjára, utazási költségre. Az ösztöndíjra a 17-23 éves, kiemelkedően tehetséges hazai és határon túli magyar fiatalok jelentkezését várják. Pályázni 2022. április 15-ig, de legkésőbb a keretösszeg kimerüléséig lehet.

Az ösztöndíjprogram részleteiről és a támogatás lehetőségeiről bővebben a Nemzeti Tehetség Központ oldalán található információ: https://ntk.hu/stipendium-peregrinum/