Idén 45 pályázat érkezett, amelyek közül végül heten kaptak lehetőséget a bemutatkozásra:

1. Az Eurotech Hungary Kft. egy átfogó, nagy közép-európai projekt részeként mobil telepítésű mini biogáz fermentort készített.

2. BT&SONS Kft. aktív hőszigetelésű épületszerkezettel lesz jelen, ahol a talaj 8-10 fokos hőjével melegített közeg a ház külső burkolatában áramoltatva egyfajta pajzsként védi az épület belső klímáját. A megoldás a passzív házakéhoz mérhető szigetelési hatékonyságot biztosít, miközben a fal vastagsága töredéke azokhoz képest.

3. A Nawaro Biotech Kft. egy fotobioreaktort fejlesztett kifejezetten biogázos kiserőművekhez, ami nagyban javítja azok hatékonyságát.

4. Tüzelőanyag-cellás szünetmentes tápegységet készítettek a Kontakt-Elektro Kft. szakemberei. Fejlesztéseik során sokat javítottak a ma használatos üzemanyagcellák hatásfokán és élettartamán.

5. Intelligens épületenergetikai és -felügyeleti rendszerekkel jelentkezett a Rubin Informatikai Zrt. Berendezéseik használatával az épületek energiafelhasználása látványosan javul.

6. A ma már kevéssé népszerű, de több százezer lakásban máig működő gázkonvektorok hatásfokát növelő megoldással jelentkezett Zele Sándor feltaláló. Szintén a nyertesek közé sorolt rendszere akár rövid időn belül érdemi megtakarítást hozhat számtalan otthonba, ahol ezek a nem túl energiahatékony berendezések működnek.

7. Az ajtókhoz, ablakokhoz komplett hő- és hangszigetelési rendszereket kínáló Duplo-Duplex Kft. szintén a nyertesek között van.

Mindezen megoldások megtekinthetők majd a SYMA Rendezvényközpont C Pavilonjában, a 2014-es RENEXPO-n a Nemzeti Innovációs Hivatal standjánál.