Luxusnak tűnik, pedig a hétköznapjaink részét kéne képeznie a házi wellness-nek, azaz a masszázsmedencék élvezetének. Nem csupán női hóbort beleereszkedni a meleg vízbe, gyertyát gyújtani, egy csésze teát vagy egy pohár bort kortyolgatni. A kőkemény üzletembereknek is időt kell szakítaniuk az ehhez hasonló kikapcsolódásra, hiszen egyrészt az agyuknak is szüksége van a nyugalomra, másrészt a vérnyomásuknak, a vércukruknak, az izmaiknak is nagyon jót tesz.

Vezse Roland, a SpaTrend Kft. ügyvezetője
Vezse Roland, a SpaTrend Kft. ügyvezetője

Legtöbbünk életében a „wellness” kifejezés egyet jelent az utazással, egy hétvégi szállodázással, pedig ahogy a fogyókúra is csak akkor hatásos, ha az életmódunk részévé válik, a víz, a masszázs áldásos hatása is akkor tud igazán működni, ha beépül a hétköznapjainkba. „A magunkra fordítandó időt ugyanúgy be kellene terveznünk a naptárunkba, mint egy tárgyalást – javasolta Vezse Roland, a Spa Trend szakértője. – Az egyre népszerűbb masszázsmedencékkel már otthon is, bármikor tehetünk egészségünkért, közérzetünkért.

Ahogy a saját testsúlyos edzéseknek is nekiállhatunk reggel vagy este, a jacuzziba is belecsobbanhatunk, mert az, ami egyszerű ücsörgésnek tűnik, valójában sokkal hasznosabb tevékenység. Ide nem vihetjük magunkkal a telefonunkat, a tabletünket, beszélgethetünk viszont a párunkkal, a gyerekeinkkel, a barátainkkal, így a társadalmi, a családi élet meghatározó színhelyévé válhat. A meleg víz ellazítja az egész napos feszültségtől, az ülőmunkától, a mozgáshiánytól, a rossz tartástól befeszült, becsomósodott izmokat, amelyek elhanyagolva a fejfájástól kezdve a hát- vagy vállfájáson át számtalan, akár komoly problémát okozhatnak az évek során.”

A Trend FM Egészségkód című műsorában Vezse arról is szót ejtett, milyen kevéssé ismert egészségügyi hatásokkal bírnak a masszázsmedencék. Bizonyítottan hatásosak alvásproblémák esetén és az anyagcserét, a vérkeringést is serkentik. Kiegyensúlyozzák a vércukorszintet, a súlytalanság helyzetében pedig vérereink, bőrünk, izmaink, a gerincünk fellélegezhet. A jól kialakított masszázskád úgy működik, mintha egy masszőr venné kezelésbe a testünket, de különböző kiegészítőkkel a fájó testrészekre extra hatást is gyakorolhatunk.

 

Az augusztus 25-től szeptember 3-ig tartó SpaTrend Expón, Magyarország egyik legnagyobb masszázsmedence kiállításán és vásárán még több érdekességet tudhat meg arról, hogy viheti el otthonába, kertjébe a wellness érzését, és teheti azt a kikapcsolódás tökéletes terepévé.