Kiss Tibor, az ICTS Hungary Kft. ügyvezetője a Nap Vendége műsorunkban beszélt arról, hogy húsz évvel ezelőtt magának keresett robotfűnyírót, így talált rá végül a ma már általa forgalmazott Robomow márkára. Bár csak egy gépet szeretett volna, de végül átvette a korábbi forgalmazó készletét. Az eredetileg informatikai szolgáltató cége pedig ma már nemcsak értékesíti a termékeket az indulás óta felépített partnerhálózaton keresztül, hanem oktatást is végez a forgalmazók számára.

A kezdetekre visszatekintve az ügyvezető igazgató elmondta: „2004 körül még igen drágák voltak ezek a gépek az akkori átlagfizetésekhez képest. Körülbelül ugyanannyiba kerültek akkor a robotfűnyírók, mint ma, viszont két évtizeddel ezelőtt még nem ugyanazon a szinten voltak a keresetek, mint napjainkban. Tehát akkor még szűkebb piacot jelentettek azok a fogyasztók, akik hajlandók voltak erre költeni".

A kertészeti szempontok között kiemelte, hogy „a robotfűnyírók nagyon apró darabkákat vágnak le a gyepből, majd a vágásból származó nyesedékek lehullanak a gyökerekhez, és komposztálódnak. Tehát nem visszük el a levágott gyeppel együtt a tápanyagot, hanem az körforgással visszakerül, aminek következtében jellemzően kevesebb gyeptrágya vagy külön mulcsozás szükséges a robotokkal kezelt területen".

További részletekért hallgassa meg Lakatos László interjúját, amelyből az is kiderül, hogy miként dobták meg a technológia terjedését a robotporszívók!