Az Invitel 2009-ben azzal a céllal hozta létre az InnoMax Díjat, hogy ösztönözze az üzleti innovációkat, és felhívja a figyelmet a sikeres magyar vállalkozásokra. A díj a kezdetekhez képest jelentősen átalakult és kibővült

Ide sorolható például, hogy idén a vállalkozásokon kívül már a civilszervezetek is pályázhattak az Invitel InnoMax Díjra.

2014-ben a civil kategória nyertese a Kék Vonal Alapítvány lett. A szervezet az eltűnt gyermekek internetes keresését tenné hatékonyabbá, ehhez kérték az Invitel segítségét. Érdekesség, hogy idén a nagyvállalati kategóriát is egy civilszervezet nyerte. A Siketek és Nagyothallók Országos Szövetsége egy speciális online jelnyelvi tolmácsszolgálatot hozott létre, amelynek jelenleg a tesztelése zajlik - írja az FN24.hu.

Erős Antónia zsűritagként úgy látja, hogy sikeres kezdeményezés az InnoMax Díj civil kategóriában történő meghirdetése.
„Itt nem egyszerűen arról van szó, hogy egy vállalat biztosít egy keretösszeget, és azt szétosztja a különböző cégek és szervezetek között. Az InnoMax Díj lényege az együttműködés, vagyis mindkét félnek – így a támogatónak és a támogatottnak is – kellenek az ötletei, a szakmai tudása, az eszközei, és a közös munka során jöhetnek létre a sikeres projektek és fejlesztések" – nyilatkozta a portálnak.

A híradós műsorvezető bízik abban, hogy a nonprofit szféra is egyre jobban ráébred arra, hogy érdemes innovációkban gondolkodni. Szerinte egyik szervezet sem gondolhatja azt, hogy hosszú távon is tud úgy működni, hogy mindig ugyanazokat az utakat járja be. Ha ezt felismerik az alapítványok, egyesületek, akkor már „egyenes út vezet ahhoz, hogy jövőre pályázzanak az InnoMax Díjra is".