A Wall Street indexeinek tegnap végre sikerült komoly nyereséget elkönyvelniük a meglehetősen gyenge hétkezdet után. Az S&P 500 0,59%-kal, a Dow Jones 0,35%-kal, a Nasdaq pedig 0,83%-kal emelkedett. A kis kapitalizációjú Russell 2000 0,7%-kal kereskedett magasabban.

Az ázsiai-csendes-óceáni indexek ma többnyire emelkedéssel kereskedtek. Az S&P/ASX 200 0,4%-ot ugrott, a Nifty 50 0,3%-ot tett hozzá, míg a Nikkei 0,4%-kal alacsonyabban kereskedett. A hongkongi Hang Seng index 2,5% körül emelkedett.

A kínai kereskedők ma szabadnaposak voltak, mivel az országban megkezdődik az őszközépi fesztivál. Az ünnepségek a jövő héten folytatódnak.

A DAX határidős jegyzései többé-kevésbé stagnáló nyitást jeleztek.

A Goldman Sachs szerint a szakszervezetekben dolgozók béremelését eredményező sztrájkok valószínűleg nem vezetnek az amerikai infláció újbóli felgyorsulásához, és inkább a tavalyi inflációs hullámot jelzik késleltetve.

A japán Tokió térségében a fogyasztói árindex (Core CPI) inflációja szeptemberben 2,8-ról 2,5%-ra lassult (várh. 2,6% é/é).

A japán ipari termelés augusztusban stagnált (0,0% h/h), míg a piac 0,9%-os h/h csökkenést várt.

A japán kiskereskedelmi forgalom 7,0%-kal volt magasabb augusztusban (várh. 6,5% é/é).

Az ausztrál magánszektor hitelállománya augusztusban 0,4%-kal nőtt augusztusban (várh. 0,3%-os h/h).

A kriptovaluták ma emelkedéssel kereskednek – az Ethereum 0,3%-kal, a Dogecoin 0,5%-kal, a Ripple pedig 0,1%-kal emelkedik. A Bitcoin lemarad, és 0,1%-os mínuszban van ma.

Vegyesen kereskednek az energiahordozók – az olaj 0,2%-ot esik, míg az amerikai földgáz ára 1,2%-ot emelkedik.

A nemesfémek profitálnak az USD-piaci visszalépésből – az arany 0,1%-kal kereskedik magasabban, az ezüst 1,5%-kal emelkedik, a platina pedig 0,6%-ot tesz hozzá.

Az AUD és az NZD a legjobban teljesítő főbb devizák, míg a JPY és az USD vannak legnagyobb lemaradásban.

Az US100 bikák megvédték a 23,6%-os retracementtel jelölt kulcsfontosságú támasz zónát, valamint az Overbalance struktúra alsó határát, és megfigyelhető egy helyreállítási kísérlet. Forrás: xStation5

A Gazdasági Naptár mai napra szóló pontjairól ITT olvashat.