A több mint két évig tartó fejlesztési folyamat utolsó szakaszában, a tereprendezési és tájépítészeti munkálatok során a zöldövezet megújítására és bővítésére kiemelt hangsúlyt fektettek. A svábhegyi környezet hangulatát tükröző, modern elvárásoknak megfelelően felépített szabadidős és rekreációs központ szolgáltatásait a brit „private members clubokhoz" hasonlóan tagsággal lehet majd látogatni – számolt be róla a Turizmus.com.

„Büszkeséggel tölt el, hogy a legmagasabb minőségben és a svábhegyi környezetbe természetesen illeszkedően valósult meg a Botaniq Collection legújabb ékköve, a Botaniq Budai Klub, amely nem kevesebbre vállalkozik, mint hogy a vendéglátás és a társasági élet egy kimagasló sztenderdjét honosítsa meg Magyarországon, évszázados angolszáz minta alapján” – emelte ki Peter Knoll, a BDPST Group klaszterigazgatója.

A klub ikonikus helyszínen, a korábbi Fonográf Étterem és Polgári Klub helyén valósult meg, tagsággal rendelkező vendégeit pedig étterem, különböző wellness- és fitneszszolgáltatások, teniszpályák és gyermekeknek fenntartott Kids' Club várja.

Érdekesség, hogy az egykori Illés (majd Fonográf) Együttes több tagja által alapított Fonográf Klub, amely 1985-től 2003-ig működött a XII. kerületi Költő utcában, szintén tagsági igazolvány megváltása után volt látogatható, és olyan magyar hírességek is szívesen időztek itt, mint Halász Judit és Bródy János. A városi legendák szerint pedig többek között Carlos Santana és a Queen együttes is megfordult a klub falai között.

A tagsággal látogatható exkluzív klubok Magyarországon is virágoztak a 19. században, illetve a 20. század elején, azonban a második világháborút követően teljesen eltűntek. Az első ilyen klubot maga gróf Széchenyi István alapította Pesti Casino néven, angolszász mintára.

Fotó: BDPST Group