Nyár végén megnyílik az egykori XII. kerületi Fonográf Club átalakításával létrejövő Botaniq Budai Klub – idézi a VG.hu a Turizmus.com Peter Knoll frissen kinevezett klaszterigazgatóval készült exkluzív interjúját.

A BDPST prémiumszálláshelyeit és vendéglátóipari szolgáltatásait egyesítő Botaniq Collection ernyőmárkán belül három egységből áll össze a klaszter: középpontban a Botaniq Turai Kastély, a Botaniq Budai Klub és az alcsútdobozi Pannónia Golf & Country Club.

Peter Knoll

A Botaniq Budai Klub egy Magyarországon ma még kevéssé ismert formában, privát tagsági klubként fog működni. A tagok számára szabadidős és éttermi szolgáltatásokat nyújt, de tárgyalások lebonyolítására is alkalmas lesz, illetve kültéri medence- és teniszpálya-használatot is kínál majd. Peter Knoll az interjúban úgy fogalmazott, hogy olyan szolgáltatás születik itt, amely egyedülálló lesz a magyar turizmusban.

A klub korlátozott kapacitásai és a koncepció exkluzivitása miatt első körben maximum 75-100 fős tagsággal számolnak, ami a külföldi példákkal összehasonlítva kis létszámúnak számít. A tagok belépési díjat és éves tagdíjat fognak fizetni. „Csak azokat veszik fel, akiknek a jelentkezését a titkos felvételi bizottság szavazáson elfogadja."

Peter Knoll az interjúban arról is beszélt, hogy a Botaniq Turai Kastély belépett a Small Luxury Hotels of the World kötelékébe, és a BDPST szállodája az egyetlen tag Magyarországról.

Egy friss megállapodás eredményeként a BDPST Group megvásárolta az alcsútdobozi Pannónia Golf & Country Clubot, ez lesz a klaszter harmadik egysége. A cél a Botaniq Collection szolgáltatási színvonalának bevezetése ebben az egységben is. Mivel a golfklub télen hagyományosan zárva tart, az épületek felújításával kezdik a munkát, és majd csak tavasztól kerül be a kollekcióba.

Fotók: BDPST Group / Botaniq Budai Klub