Az új Motorola Edge 40 neo ultravékony háza (7,76mm) és lekerekített élei megkönnyítik az okostelefon kézben tartását, és még a zsebben sem keltik az ormótlanság érzetét. Ráadásul az IP68 vízálló védelemnek köszönhetően kikapcsolódás közben sem kell azon aggódni, hogy a telefonnak baja esik, ha kosz vagy por kerül rá, illetve, ha víz alá merül. A Motorola hosszú távú együttműködése a Pantone vállalattal teszi lehetővé azt, hogy az Edge 40 neo három speciális árnyalatban kerüljön forgalomba.

A készülék 100%-ban műanyagmentes csomagolása 60%-ban újrahasznosított anyagokból készül, amire csak szójatintával nyomtatnak. Minden telefonhoz jár egy védőtok, amely kizárólag növényi alapanyagokból készül, mégis Pantone pontossággal megegyezik színben a készülékkel. A védőburkot gyártó cég garanciát vállal rá, hogy minden lecserélt tokot újrahasznosít, ezzel is támogatva a Motorola törekvéseit egy fenntarthatóbb jövő érdekében.

Az új Edge kapott egy 50MP Ultra Pixel kamerát, amely tizenhatszorosára képes növelni a fókuszálási sebességet félhomályos környezetben, így akkor is éles kép készülhet, ha leszállt az este. A kamera 40%-kal nagyobb pixeleket használ, mint az előző generáció, így javul a képminőség és a fotók ugyanolyan élethűek lesznek éjjel, mintha nappal készültek volna. Optikai képstabilizátor segíti a gyors mozgások megörökítését, miközben egy 13MP-es lencsével készülnek a nagylátószögű felvételek.

A 6,55” keret nélküli pOLED kijelző mögött egy masszív 5000mAh akkumulátor bújik meg, ami a 68W-os TurboPower töltővel 15 perc alatt tölthető 50%-osra. A lekerekített szélű kijelző természetes fényviszonyok között is képes moziélményt nyújtani azáltal, hogy több mint egymilliárd színből állítja össze a képet.

Az Edge 40 neo TV készülékkel és PC kijelzővel is tud integrált rendszert alkotni, így a használója úgy telefonálhat, dolgozhat vagy játszhat, mintha a laptop a telefon kiterjesztése lenne és fordítva. Az okostelefont Android 13 hajtja, ami a legfrissebb biztonsági és szoftveres frissítésekhez enged hozzáférést, beleértve az új Moto Secure fejlesztéseket is.

A Moto g54 5G nemcsak a vegán bőr borítást örökölte meg a „nagy testvértől", de a szórakoztató funkciókat is. A 6,5"-es FHD+ 120Hz kijelző kényelmesen elfér a felhasználó kezében. A moziélményt a Dolby Atmos hangrendszer teszi teljessé. A 20:9-es képarány kevesebb görgetés mellett mutat több webes tartalmat.

A kamerák ugyanolyan jók, mint az Edge 40 neo esetében, de a g54 16MP-es előlapi kamerája rendelkezik a Face Beauty „szépítő filter” technológiával. A hátlap bőr borítását impregnálták, ami véd a kiömlő italoktól és a fröccsenő víztől is.