Tóth Béla hozzátette, az infláció miatti áremelkedést előjelentkezési kedvezményekkel lehet kiváltani. A sport-, az angol nyelvi- és a kalandtáborok változatlanul a legnépszerűbbek, de évek óta nagy az érdeklődés a katonai táborok iránt is.

Szerinte ez utóbbiak a küldetésekről szóló online játékok iránt érdeklődőknek adhatnak valósághű kalandlehetőséget, miközben a gyerekek a fegyelmezettebb tábori napirendet is megismerik.

Egy nyári szezonban átlagosan „másfél táborban" vannak a gyerekek, vagyis 10-12 napot töltenek ilyen programokon. Ahol a családi büdzsé megengedi, ott táborhalmozók is vannak, akiknek akár 6-7 táborra is befizetnek.

Az ügyvezető arra is kitért, hogy a fő célcsoport a 6-18 éves korosztály, de ezen kívül ma már 2-3 évesek számára is szerveznek tematikus programokat, ezek náluk még a napközis felügyelethez hasonlítanak.

A szervezők felismerték azt is, hogy az évközi iskolai szünetekben is van kereslet a táborozásra, így nem csak nyáron szerveznek tematikus napközis vagy ottalvós lehetőségeket.

Tóth Bélával Némedi Kincső beszélgetett.