Az MBH Bank idén tavasszal jött létre a MKB Bank és a Takarékbank egyesülésével (a Budapest Bank már egy évvel korábban beolvadt az MKB Bankba). Ennek köszönhetően a hitelintézet hálózata csaknem 500 fiókból áll, ezeket folyamatosan újítja meg a társaság, emellett teljesen újakat is kialakít. Most a Balassagyarmaton található megújult egységet adták át az ügyfeleknek, és innen indult útjára a pénzintézet legújabb társadalmi felelősségvállalási programja is.

Az MBH Bank és a Skool Technológiai Oktatásért Alapítvány együttműködésével életre hívott MBH Junior Digitális Program keretében elsőként a Balassagyarmati Dózsa György Általános Iskola diákjai ismerkedhettek meg játékos formában a legújabb technológiai trendekkel, és tanulhattak a biztonságos digitális pénzügyekről.

A program kiemelt célja, hogy 2024 során legalább 8000 diákot és az őket tanító pedagógusokat támogassák a legújabb digitális kompetenciák megszerzésében, miközben izgalmas eszközökkel adják át a gyerekeknek a pénzügyi és programozási tudás alapjait. További cél, hogy lehetőséget teremtsen a konvergencia régióban élő gyermekek számára életpályájuk alakítására, valamint olyan, azonnal használható módszertani fogásokat mutasson a pedagógusoknak, amelyek alkalmazásával még izgalmasabbá tehetik a tanórákat.

„Az MBH Bank társadalmi felelősségvállalási stratégiájának fontos eleme a fiatalok pénzügyi és digitális edukációja, ennek érdekében folyamatosan keressük az oktatási szervezetekkel való együttműködési lehetőségeket. Az MBH Junior Digitális Programon keresztül szeretnénk minél több fiatalnak megmutatni, hogy a technológiai és a pénzügyi szektor mindenki számára elérhető karrierlehetőségeket kínál, valamint inspirálni és bátorítani a gyerekeket a technológia alkotó használatára" – mondta dr. Barna Zsolt az edukációs programot ismertetve.

Az idei évben Balassagyarmat mellett több településen – a többi között Miskolcon, Pannonhalmán, Szegeden és Győrött – adtak át új vagy felújított bankfiókokat, és az év hátralevő részében további 4 teljesen átalakított fiók várja majd a bank ügyfeleit országszerte.