A Business Traveller Hungary szerkesztősége idén 14. alkalommal ismeri el azokat a hazai idegenforgalmi szereplőket, akik minőségi szolgáltatásaikkal jelentős mértékben hozzájárulnak a magyar üzleti turisztikai piac növekedéséhez.

2024-ben a „Legjobb új piaci szereplő” kategóriában a tiszadobi Andrássy-kastély lett a közönségdíjazottja. Az Andrássy család egykori nyaralókastélya a hat éven át tartó felújítást követően, 2023 decembere óta látogatható.

A rekonstrukció során teljesen megújult a korabeli élettér és a kastélypark is. Az átadást megelőzően 12 éven keresztül gyűjtötték össze a család hagyatékát képező festményeket, szobrokat, bútorokat és használati tárgyakat a világ minden tájáról. A megújult kastély földszinti terében az Andrássy család egykori élettere került visszaállításra, ahol a legtöbb bútor és tárgy az eredeti helyére került.

A kastély műkincs gyűjteménye felbecsülhetetlen értékű. Az emeleti tér „A szellem arisztokratái – az Andrássy család tovatűnt élete” című kiállításnak ad otthont, ahol a látogatók különböző interaktív megoldások révén a családtagok élettörténete mellett közéleti és politikai pályájukat is megismerhetik, mindamellett, hogy itt egy rendezvényterem is funkcionál.

Oláh Zsanett a NÖF Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója a díjátadón elmondta: „elismerést kapni mindig nagy büszkeség, de mind közül kiemelkedik, amikor közönségdíjat érdemlünk ki, hiszen a megújult műemlékhelyszínek állandó kiállításai, kastélyparkjai és az ott megvalósuló programok mind-mind a látogatóközönségünknek szólnak. Így az ő elismerésük különösen értékes számunkra. A díj mellett büszkék vagyunk arra is, hogy az átadás óta csaknem 32.000 látogatót fogadhattunk!”

A felújított kastély épülete és az újjávarázsolt kastélypark olyan rendezvények számára fog helyszínt biztosítani, amelyek országos vonzerőt jelentenek mind a történelmi örökségek, mind a kulturális rendezvények érdeklődői számára. Tiszadob így megérdemelten válhat az Észak-alföldi régió kulturális turizmusának centrumává és szimbólumává.