A projekt célja a rádiófrekvenciás spektrumban működő, jeldetektálást, osztályozást és iránymérési feladatot végrehajtó eszköz kifejlesztése, amely alkalmas mind az engedély nélkül használható kézirádió-, mind a dróndetektálási feladatok végrehajtására.

A fejlesztendő készülékek bevethetők a kooperatív és a non-kooperatív drónok detektálására egyaránt. A cél olyan rendszer előállítása, amely költséghatékonyság mellett biztosít megfelelő felderítési pontosságot, valamint igény szerint flexibilisen skálázható.

A közös közlemény szerint a BHE Kft. konzorciumvezető és a Műegyetem konzorciumi tag a „Rádióengedély nélkül működtethető rádió távirányítású eszközök és rádió berendezések sugárzása detektálására, valamint a sugárzás helyének meghatározására szolgáló iránymérő rendszer fejlesztése" című pályázatra adott be támogatási kérelmet a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFIH) felhívására.

A hivatal 843,589 millió forint vissza nem térítendő támogatást ad a mintegy 1,394 milliárd forint összköltségű projektre.