A DoverDrill Mélyfúró Kft. a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program keretében meghirdetett„GINOP-2.1.2-8.1.4-16 Vállalatok K+F+I tevékenységének támogatása kombinált hiteltermék keretében” címűpályázati projekt eredményeképpen, a mintegy 500 millió forint európai uniós támogatás segítségével olyanegyedi technológiai eljárás jött létre, amellyel emelkedhet a geotermikus kutak üzemeltetési élettartama,valamint a geotermikus rendszerek fenntarthatósága jelentősen javulhat.

A kutatás és a fejlesztés a DoverDrill Mélyfúró Kft. környezetvédelmi politikájának a része. A Társaságteljeskörűen elkötelezett a környezeti és energia teljesítmény folyamatos javítására, a fenntarthatóságszemléletének való megfelelésre. A DoverDrill fejlesztése lehetőséget biztosíthat arra, hogy a geotermikuskutakból kitermelt folyadékok (fluidumok) okozta fizikai, kémiai, erózió hatásai jelentősen csökkenjenek ATársaság által megvalósított technológiai fejlesztés hazai és nemzetközi értékesítését, illetve a projekteredményeinek széles körben történő terjesztését tervezi.

A DoverDrill Mélyfúró Kft. kiemelten fontosnak tartja a környezetvédelem magas szintű kezelését. A geotermiaterületén azon munkálkodik, hogy az egyik legnagyobb mértékben környezetbarát, megújuló energiatermelésimódozatot honosítsa meg széles körben Magyarországon.

A projektről bővebb információ a www.doverdrill.hu oldalon található.