A hosszabb ideig pangó vízben jelentős rétegvastagságban tud biofilm kialakulni. Ez a biofilm nagy mennyiségben tartalmazhatja azokat a kórokozókat is, amelyek normál körülmények között és folyamatos vízfolyás mellett nem dúsulnak fel. Ezek a mikroorganizmusok veszélyesek lehetnek ekkora tömegben akár az ember egészségére is.

A hosszabb ideje nem működő vízkivételi pontokat, vízvezetékeket alaposan át és ki kell folyatni, mielőtt fogyasztanánk belőle. Biztonságunk érdekében azonban célszerű és indokolt a vizek mikrobiológiai állapotát laboratóriumban is ellenőriztetni. Különösen ott fontos a víz mikrobiológiai minőségét ellenőrizni, ahol a vízrendszer nagyobb számú közösségeket lát el. Jogszabályok írják elő az ivóvízvizsgálat szempontjait, melyeket a több hétre lezárt, majd újra nyíló intézményekben javasolt elvégezni.

A vizsgálatokkal kapcsolatban a Phylaxia Labor Kft. akkreditált laboratóriuma teljes körű szolgáltatást biztosít, hogy vizsgálattal igazolt dokumentációja legyen arról, hogy a víz mikrobiológiai vizsgálata megtörtént.

Keresse a vizsgálatokkal kapcsolatban akkreditált laboratóriumunkat!

A 201/2001.(X.25.) Kormányrendelet és a 49/2015.(XI.6.) EMMI rendelet alapján javasolt mikrobiológiai vizsgálatok: Eshcerichia coli és koliform bakrtériumok, Enterokokkuszok, Pseudomonas aeruginosa, Legionella, Telepszám 37 °C-on és 22 °C-on.

Ne kockáztassa intézménye vízfogyasztóinak egészségét! A vízvizsgálatokkal kapcsolatban keresse korszerű, akkreditált laboratóriumunkat. A Phylaxia Labor készséggel áll rendelkezésére.

Kapcsolat: https://www.phylaxialabor.hu