Az SDG Alapítvány reprezentatív kutatása alapján a magyarok 66 százaléka hisz Istenben vagy valamilyen isteni, természetfeletti erőben, 13 százalékuk bizonytalan ebben a kérdésben, és csak 21 százalék zárja ki teljesen isten létezését. Az összes megkérdezett relatív többsége (38%) a keresztény tanítások szerinti istenben hisz.

A többség úgy véli, a kereszténység az európai kultúra elválaszthatatlan része (66%), fontosabb más vallásoknál Európában; létezése inkább jó, mint rossz a kontinens és a világ számára. Emellett a megkérdezettek úgy látják, a kereszténység sokat gyengült az elmúlt évtizedekben és jobban meg kellene, hogy feleljen a kor kihívásainak.

A válaszadók 31 százaléka szerint Európának több kereszténységre lenne szüksége, 32 százaléka szerint annak mértéke megfelelő, és csak 13 százaléka gondolta azt, hogy kevesebb kereszténység kellene, hogy legyen. A magyarok a keresztény embert erkölcsösebbnek, családcentrikusabbnak, megbízhatóbbnak, boldogabbnak és szorgalmasabbnak látják, viszont kevésbé szabadnak, nyitottnak és újítónak, mint az ateistákat.

Bartal Tamás, a kutatást készíttető civil szervezet elnöke szerint miközben Európában erősödnek a keresztényellenes hangok, terjed a szekularizmus, a magyarok többsége hisz a kereszténység erejében.
A magyar társadalomra nézve reprezentatív, online kutatást a Soli Deo Gloria Alapítvány készítette a 18 évesnél idősebb lakosság körében 500 fő megkérdezésével 2023. december végén.