• A 7,5 tonna feletti kamionok és a 3,5 tonna feletti külföldi teherautók csak a nagynyomású kutakon tankolhatnak. A magyar személyautók és a magyar 7,5 tonnánál kisebb kamionok továbbra is a megszokott módon tankolhatnak a 480 forintos áron.
  • A mezőgazdasági erőgépek tonnától függetlenül 480 forintos áron kapják az üzemanyagot.
  • 20 forinttal csökken az üzemanyagok jövedéki adója.

A kormány utasította a rendőrséget, hogy rémhírterjesztés miatt indítson eljárást azok ellen, akik azt mondják, hogy bajban az üzemanyag ellátás. Azok ellen is eljárás indul, akik az üzemanyag-tárolásra rendeltetésénél fogva nem alkalmas tárolóba tölti az üzemanyagot.

A rendelet csütörtök este 10 órától hatályba lépett. A 4 napos ünnep alatt, péntek este 10-től kedd este 10-ig kamion stopot rendelt el a kormány az ellátás biztosítása érdekében. Gulyás Gergely elmondta, hogy további intézkedések bevezetésére sor kerülhet az ellátás biztosítása érdekében.

Hernádi: A Mol finomítói zavartalanul működtek, a százhalombattai zökkenőmentesen megy, a Barátság-vezetéken folyamatosan jön a nyersanyag Ukrajnán keresztül. Ha probléma adódna, akkor a tartalékot használják. Elegendő a készlet és a finomítói kapacitás, fedezni tudják a magyar ellátást.

A megnövekedett forgalom 20 százalékát az üzemanyag-turisták adták, 10 százalék volt a pánikvásárlás és 70 százalék a társaságok fogyasztásáthelyezése miatt történik.