A technológiai célokat szolgáló térbeton felület megépítése által lehetővé vált az innovatív hegesztő eljárással készülő acélszerkezetek próbaszerelése valamint az ezzel összefüggő kiszolgáló kapacitás növelése is. A mintegy 4.500 m2 felületű egyedi receptúrájú bazaltbeton szerkezetű infrastrukturális projektelem a késztermékek átmeneti tárolására is lehetőséget biztosít. Technológiai fejlesztést eredményező új eszköz tekintetében egyfőtartós beszerzése is megtörtént.  A fejlesztés mentén az egyedi / extra nagy méretű munkadarabok technológiai műveletekhez igazodó gyors pozícióváltása is lehetővé vált. A megnövekedett gyártóüzemi teljesítmény kiszolgálását a projektben beszerzett nagy teljesítményű transzformátor tette lehetővé.

A vállalkozás stratégiai célja a működési folyamatok IPAR 4.0 alapokra való helyezése. A célkitűzéshez igazodva, a digitális háttér megteremtése érdekében nagy teljesítményű szerver is beszerzésre került.

Megújuló energiaforrást hasznosító technológiák alkalmazása keretében levegő-víz hőszivattyú berendezések telepítése is megvalósult mely a karbantartó épület illetve a műhely épület fűtési / hűtési folyamatainak hatékonyságát növeli.

A haladó ismeretekkel rendelkező munkavállalók számára hatékony munkavégzését elősegítő képzés valósult meg. Az elsajátított tudásanyag gyakorlati alkalmazása a szervezet  irányítási folyamatait segíti.

A fejlesztés eredményeképpen a vállalkozás működési folyamatai hatékony alkalmazásokkal egészültek ki, a Weinberg’93 Kft. acéltermék megmunkálási spektruma és gyártási hatékonysága egyaránt bővült.

A beruházásnak köszönhetően a cég versenyképessége növekedett. A vállalkozás piaci pozíciójának megerősödése hozzájárult a foglalkoztatott számának megőrzéséhez illetőleg további munkahelyek teremtésére is lehetőségét biztosított.