Pontosan húsz éve, 2001. május 14-én lépett piacra Magyarországon a Provident Pénzügyi Zrt., amely mára hazánk egyik meghatározó pénzintézeteként szolgálja ki több százezer főből álló ügyfélkörét. A „20 éve számíthat ránk!” szlogennel fémjelzett születésnapi aktivitások mellett egy ünnepi logóval is készült a vállalat a kerek évfordulóra: a különféle elemekből összeálló 20-as számot formáló kép a vállalat sokszínűségét, egységét és közösség-összetartó erejét szimbolizálja, valamint megmutatja, mennyi különböző területen nyújt támogatást a Provident ügyfelei számára.

A stabil vállalat

A Provident nemzetközi háttérrel rendelkező pénzintézet: anyavállalata a brit International Personal Finance (IPF), amely világszerte tizenegy országban 1,7 millió ügyfelet szolgál ki. Magyarországon az ügyfelek 20 éve számíthatnak a Providentre, amely felelős hitelezési folyamatainak köszönhetően az elmúlt két évtizedben a hazai piac meghatározó szereplőjévé vált. A vállalat célja, hogy többnyire kis összegű kölcsönökkel támogassa az alulfinanszírozott társadalmi rétegeket, és becsatornázza őket a pénzügyi körforgásba. A célkitűzések megvalósítását mára 2 300 munkavállaló segíti, akik több mint 230 000 ügyfélnek biztosítanak professzionális pénzügyi szolgáltatásokat.

A megbízható munkáltató

A Provident hazánk egyik nagyfoglalkoztatója: a teljes munkavállalói bázisból 2 000 fő vidéken él és dolgozik, amelynek köszönhetően a szolgáltatások országszerte elérhetők az ügyfeleiknek. A pénzintézet számára kiemelten fontos az etikus és átlátható működés, amely nagyban hozzájárul ahhoz, hogy a Provident a nagy létszám ellenére is családias multiként tudjon működni. A vállalat ünnepli a sokszínűséget és nagyban épít a különbözőségekben rejlő erőre. 150 megváltozott munkaképességű kolléga vesz részt a mindennapi munkában, valamint működésük alappillére a nemek közti egyenlőség és a tudás alapján megítélt munkavégzés is.

A Provident a kezdetektől kiemelt figyelmet fordít a munkavállalók jóllétére, igényeik feltérképezésére, ezáltal garantált a legmagasabb szintű dolgozói elkötelezettség. A befektetett munka meghozta gyümölcsét: ezt bizonyítja, hogy a munkavállalói visszajelzések alapján odaítélt Kincentric Legjobb Munkahely díjat a vállalat már háromszor nyerte el. Szintén erről árulkodik a szakmai testületek által három alkalommal odaítélt Top Employer elismerés is. A Provident a koronavírus-járvány alatt sem engedte el munkavállalói kezét: Odafigyelünk Rád programjukkal fizikai és mentális támogatást nyújtottak a kollégáknak. A programnak köszönhetően a vállalat 2020-ban az Effekt 2030 díj közönségdíjával és a Legpéldamutatóbb munkahely második helyezésével gazdagodott.

A közösség támogatója

A Provident felelős vállalatként számos fontos társadalmi ügy támogatásával segíti a közösségeket. Jelentős pénzügyi szereplőként a Családi Kasszasikerek programmal gondoskodik potenciális ügyfeleinek tájékozottságáról, amely 2008 óta több mint 30 000 háztartás számára biztosított korszerű pénzügyi és gazdasági tudásanyagot. Munkájával a Provident is hozzájárult ahhoz, hogy az iskolások mára a Nemzeti Alaptanterv részeként tanulhatják a pénzügyi alapismereteket. Emellett a társadalmi felelősségvállalás jegyében a Provident önkéntesprogram keretein belül biztosít lehetőséget munkatársainak a segítségnyújtásra, akik eddig több mint 80 000 önkéntes munkaórával támogatták a helyi közösségeket. A Csodalámpa Alapítvánnyal létrejött együttműködésnek hála a vállalat támogatásával számos kisgyermek kívánsága is valóra válhatott az elmúlt években.

2014-ben a Provident Pénzügyi Zrt. a Figyelő hetilappal közösen megalapította a Provident Társadalmi Hasznosság Díjat. Az elismerés célja, hogy olyan vállalkozásokat támogasson, amelyek tevékenységükkel pozitív hatást gyakorolnak a társadalom egészére, és működésükkel példát mutatnak mások számára.

A magyar sportélet támogatása is fontos alappillére a vállalat működésének. Hazánk egyik legnépszerűbb labdarúgócsapatát, a Ferencvárosi Torna Clubot abban az évben kezdte támogatni a Provident, amikor a klub a legnehezebb helyzetbe került, és a legnagyobb szüksége volt a segítségre. 2010-ben egy vízió mentén indult meg az együttműködés, amely mára a Fradi Bajnokok Ligájába jutásával igazi sikertörténetté vált.

Szinte hihetetlen, hogy immár fiatal felnőtt korba lépett a Provident. Az elmúlt húsz évben rengeteget dolgoztunk azért, hogy felelős hitelezési folyamatainkkal és fontos társadalmi ügyek felkarolásával széleskörű támogatást nyújthassunk a magyar embereknek. Úgy hiszem, ez sikerült, elég csak a Provident önkéntességgel kapcsolatos kezdeményezéseire, a Provident Társadalmi Hasznossági díjra, vagy mind a 230 000 elégedett ügyfelünkre gondolnom. Annak reményében dolgozunk tovább, hogy munkavállalóinkkal és ügyfeleinkkel karöltve hasonló közös sikereket érhessünk el a következő húsz évben is” – mondta Szirmák Botond, a Provident Pénzügyi Zrt. vezérigazgatója.