A helyi termékek és a kézműves remekek rajongóinak van egy jó tippünk: a veszprémi Bakony Expo. A bakonyi ízek vásárán (belépődíjas) minden évben fókuszba állítanak egy választott alapanyagot, korábban volt már a káposzta, krumpli, csipkebogyó, disznóhús – az idei expo témája a hal lesz. A tematika játékok, bemutatók formájában és a kulináris kínálatban is megjelenik.

A térség őstermelői elhozzák a vásárra a Bakony és a Balaton-felvidék termékeinek színe-javát: a lekvároktól, szörpöktől, száraztésztáktól, mézektől, mustároktól kezdve a sajtokon, olajokon, borokon, különleges krémeken át a kézműves ékszerekig, textilekig, kerámiákig, gyógynövénytermékekig.

A programok minden korosztályt megszólítanak: a látogató mesterségekkel és szerszámokkal barátkozhat interaktív, szórakoztató módon, néptáncbemutatókon és népzenei koncerteken keresztül megismerheti a Bakony kulturális örökségét. A színes kulturális és gyermekprogramok forgatagában érdemes lesz bekukkantani a Nagymama portájára is, hogy a vásárfia mellett recepteket és konyhai praktikákat is begyűjtsünk.

A természet íze, a vidék portékája – mindez egy helyen, a Veszprém Arénában.

Élje át!

- Sétáljon ki napnyugtakor Veszprém legromantikusabb helyére, a vár alatti Benedek-hegyre. Gyönyörű a kilátás a városra, a viaduktra és a Bakony lankáira.

- Mássza meg a zenélő Tűztorony csigalépcsőjét és nézzen körül az erkélyéről! A torony minden egész órakor verbunkos zenét játszik.

- Kukkantson be a Szaléziánum Érsekségi Turisztikai Központ hegedűkészítő látványműhelyébe, a mester szívesen elbeszélget a látogatóival.

3 hely, amit látni kell a környéken

Veszprémi vár: Az egyutcás, ódon várnegyedbe a Hősök Kapuján át, barokk épületek és modern művészeti galériák között vezet az út. Az utca végén a királyi pár, Szent István és Gizella szobra várja a látogatót.

 

Veszprémi Állatkert: Afrika-szavanna, Majomház, Elefánt Park, Madárröpde, Dinó-park, élményjátszótér, Kölyökdzsungel játszóház – felejthetetlen élmények az egész családnak.

Veszprémvölgy: Gyalog és kerékpárral is bejárható a Séd-patak mentén a Kolostorok és kertek sétaútvonal. Árpád-kori műemlékek, hangulatos parkok, játszóterek, szökőkutak kísérik.

Infó: bakonyexpo.huveszpreminfo.hu

A cikk a Magyar Turisztika Szövetség Alapítvány Ízes Magyarország című kiadványában jelent meg. A kiadvány főtámogatója: