A Hétpecsét Információbiztonsági Egyesület három kategóriában pályázatot írt ki az „Év információvédelmi dolgozata - 2021” címmel. A pályázat kiírásával az egyesület olyan célt szolgál, ami növeli az információs társadalom biztonságát, elősegíti az információvédelem kultúrájának és ismereteinek terjesztését és növeli az információvédelmi tudatosságot. A Kürt Zrt. különdíjat adott át a pályázók közül arra a dolgozatra, amelyet információbiztonsági témában a KÜRT Adatmentési és Információbiztonsági kihívásaihoz szakmailag a legaktuálisabbnak ítélt. A pályázat különdíja egy üzleti felhasználásra is alkalmas, kiemelkedő biztonsági funkciókkal ellátott DELL Latitude 5420-as notebook. A különdíjat az „Az információbiztonság tudatosításának automatizált lehetősége” című dolgozat kapta.

A magyar szakemberek nagyon hamar bekapcsolódtak az információbiztonsági szolgáltatást nyújtó vállalkozások sorába. A piacvezető Kürt Zrt. több mint harminc éves múltra tekint vissza, évente több mint 3.000 adatmentési és-helyreállítási feladatot old meg.

„Örök dilemma az információbiztonság területén, hogy védekezés során mire is érdemes a nagyobb hangsúlyt helyeznünk- az emberre, avagy a struktúrára? – vetette fel jogosan a kérdést Kmetty József, a KÜRT vezérigazgatója (képünkön balra).

A díjazott dolgozat több, valós továbblépési lehetőséget is felkínál az információbiztonság területén belül, melyet a Kürt Zrt. is fontosnak és fejlesztendőnek tart. Ilyen többek között az információbiztonság tudatosságának fejlesztése, illetve újszerű információbiztonsági alkalmazások fejlesztése” – zárta gondolatait Kmetty József.

A nyertes dolgozat fő irányvonala az információbiztonság tudatosításának modern és egyszerű módja a vállalati dolgozók, államigazgatási tisztviselők és a lakosság között.  Mivel a Kürt Zrt. maga is oktat információbiztonsági témában, valamint részben szoftverfejlesztő cég is, a téma illeszkedik a portfóliójába.

Kapcsolódó cikkek:

Itt az újabb víruspara, napi szinten támadja a hazai cégeket a zsarolóvírus: az adataink D-vitaminja a megelőzés. Ha fizet az adatok dekódolásáért, bűncselekmény részesévé válik, utólag menteni pedig szinte lehetetlen.

A célzott kibertámadások a ritkábbak: rendszerint csak a biztonsági rés megtalálása foglalkoztatja az elkövetőket – erről beszélt a Kürt Zrt. vezérigazgatója a Trend FM a Nap Vendége című műsorában.

Európát is meghódítaná új termékével a KÜRT: Már elérhető a KÜRT Vállalatcsoport SeCube GRC megoldásának legújabb, negyedik generációja, amivel fokozná a társaság az európai uniós piacokon való jelenlétét. A cégcsoport a múlt évben ötödével növelte árbevételét, idén pedig további 15 százalék körüli fejlődéssel számolnak.