A tőzsdei vásárlások aktuális piaci áron történhetnek, azonban a legmagasabb ár nem haladhatja meg az 548 forintot. Ez az összeg a 2023-as konszolidált beszámoló alapján számított saját részvények figyelembevétele nélküli egy részvényre jutó saját tőke értéke. A visszavásárlás felső korlátja 2 milliárd forint. A közgyűlés felhatalmazása alapján a sajátrészvény-állomány nem haladhatja meg az alaptőke 20 százalékát.

A részvények visszavásárlását a társaság javuló eredményessége tette lehetővé, a forrás a cég készpénzállománya. A közzétett tájékoztatóban azt is hangsúlyozzák, hogy a júniusban induló program nem veszélyezteti a korábbi Növekedési Kötvényprogram (NKP) keretében kibocsátott kötvények visszafizetésének az ütemezését.

Az igazgatóság döntése összhangban van a 2024-ben publikált stratégiával. A cégcsoport a 2023-as éves jelentéssel egy időben tette közzé első hosszú távú üzleti stratégiáját. A 2024-2029-es időszakra szóló dokumentum szerint 2026-ig még a konszolidáció marad a fókuszban, és a javuló eredményesség mellett a cég azt ígéri, hogy a konszolidált adózott eredményének minimum a 15 százalékát kifizeti osztalékként. Emellett tervezi saját részvények visszavásárlását is 2024-2026 között 10 milliárd forintért. A 2026 utáni időszakban viszont újra az akvizíció kerül előtérbe, ami a meglévő négy ágazat mellé, egy ötödik kiépítését célozza.

Az Opus Global tavaly már vásárolt 1 milliárd forintért saját részvényeket, míg 2024-ben tőzsdén kívüli aukció keretében vett 2 milliárd forintnyi OPUS-papírt. Ezek a lépések ugyanúgy, mint a mostani a részvényesi értékteremtést célozzák.