Az OPUS GLOBAL Nyrt. az idei, háromnegyedéves időszakot konszolidált szinten 553,272 milliárd forint mérlegfőösszeggel és 236,264 milliárd forint saját tőkével zárta, míg a teljes átfogó nyeresége 3 milliárd 541 millió forint lett. A csoport annak ellenére tudta másfélszeresére növelni konszolidált üzemi eredményét 2020 háromnegyedévében, hogy ez már tartalmazza az építőiparnál a 2018. évi apportkor kimutatott szerződésállományokhoz kapcsolódóan elszámolt, mintegy 11,4 milliárdos értékcsökkenést is.

A vállalatcsoport 2020 háromnegyedévében majd 8,9 milliárddal lett eredményesebb, mert a tavalyi első 9 hónapban még 5,4 milliárdos vesztesége volt. Az OPUS Csoport mérlegfőösszege 14 százalékkal csökkent az előző év végéhez képest. Ez a csökkenés főként az energetikai társaságok értékesítéséből adódik, amelyek az idén márciusban megvalósult eladás következtében már kikerültek a cégcsoportból, és 2019. év végével megszűnő tevékenységként mutatják ki őket a gyorsjelentésben.

A beszámoló kitér a koronavírus okozta válsághelyzetre, amelyben kifejtik: még mindig nem lehet teljes egészében felmérni és modellezni, hogy milyen hatást fog gyakorolni a csoport működésére a koronavírus második hulláma. Az OPUS GLOBAL Nyrt. vezetősége azonban mindent megtesz annak érdekében, hogy az egyes stratégiai elemek gazdasági, piaci viszonyokhoz igazodó újratervezésével minimalizálja, illetőleg a működésében rejlő szinergiák kihasználása révén egyes szegmensekben elkerülje a koronavírus okozta károkat a 2020-as gazdasági évben - zárul a közleményük.