A fogyatékos emberek reprezentációjához igyekezett hozzájárulni az ünnepi kezdeményezés, amelyben a KézenFogva Alapítvánnyal együtt „akadálymentesítették" az ajándékozást. A legertekesebbajandek.yettel.hu oldalon elérhető karácsonyi kártyák adtak ihletet az oldal látogatóinak ahhoz, hogy miként ajándékozzanak szeretteiknek közös élményeket, együtt töltött időt.

Négy ötlet megvalósításához fogyatékossággal élő tartalomkészítők adtak segítséget podcast, illetve videó formájában. Mucsi Károly autista fiatalember a közös könyvklub indításához, Cservenka István értelmi sérült teniszező a közös sportoláshoz, Kiss Katalin látássérült pedig a közös főzéshez adott tippeket. A Wheelchairguy néven is ismert Fenyvesi Zoltán amatőr színész és influencer pedig az ismeretlen városok közös felfedezéséhez készített hangos útikönyvet.

„A programunk lehetővé teszi, hogy még nagyobb kapacitásokkal tudjuk támogatni a digitális akadálymentesítés folyamatát a lakhatás, a munkavállalás, képzés területein fejlesztésekkel, mentorálással, felkészítéssel. Ezen beavatkozások segítségével a lakóink és ügyfeleink még kisebb támogatási szükséglettel tudják folytatni életüket, még jobban be tudnak illeszkedni az őket körülvevő társadalmi környezetbe" – mondta Pordán Ákos, az idén 30 éves KézenFogva Alapítvány ügyvezetője.

„Alapvető törekvésünk, hogy a mobiltechnológiában rejlő lehetőségek kiaknázásával segítsük a különböző hátránnyal küzdő, sérülékeny társadalmi csoportokat. A KézenFogva Alapítvánnyal közös kezdeményezésünkkel szerettünk volna a konkrét anyagi támogatás mellett nagyobb láthatóságot biztosítani a fogyatékossággal élő embereknek. Illetve ennek az elvnek a jegyében tettünk korábban vállalást arra, hogy a közösségi felületeink és a honlapunk digitális akadálymentesítésének részeként segítjük a képes tartalmak látássérültek számára való befogadhatóságát" – tette hozzá Mészáros Attila, a telekommunikációs cég vállalati kommunikációs igazgatója.