Folyamatosan erősödik a forint

Hétindító 369,59-ös-as szintjéhez képest erősödött a forint árfolyama, a pénteki napon 360,08-cal nyitott az euróval szemben. Az erősödés egész héten megfigyelhető volt, kedden 362,70-en, szerdán 362,40-en, míg csütörtökön 360,007-en zárta a napot.

A dollárral szemben 325,48-on nyitotta a hetet a magyar fizetőeszköz. Péntek reggel 318,63-on pihen az árfolyam.

Óvatos mozgások voltak megfigyelhetők az EUR/USD görbéjén. Hétfőn 1,129-es szinttel állt az euró az dollárral szemben, ami kisebb megingással 1,132-re korrigálódott csütörtök délelőttre.

Gyengén teljesített a német ipar novemberben

Az előző hónaphoz képest 0,2%-kal esett vissza a német ipari kibocsátás novemberben a német statisztikai hivatal (Destatis) friss közlése szerint. Az ipar novemberi teljesítménye ezzel csalódást okozott, az elemzők 1%-os növekedésre számítottak.

Novemberben még 2,4%-os emelkedést mutatott az ipar októberhez képest. A jelenlegi visszaesését minden bizonnyal a kínálati tényezők késlekedése vagy elmaradása okozta, ugyanis a rendelésállomány továbbra is jelentős.

A kínálati problémák mögött az energiaárak emelkedése, a szállítási nehézségek és a termelési fennakadások állhattak novemberben, amelyek a további hónapok termelésére is rányomhatják a bélyegüket.

EUR/HUF árfolyam változása ezen a héten

USD/HUF árfolyam változása ezen a héten