Továbbra is erősödik a forint
A hétvégi mélypont után, 360,28-nál ragadt a forint az euróval szemben. Kedden enyhült a hangulat és a jegyzések 359 körülig süllyedtek. Szerdán egy kis gyengülés volt látható 360,26-ig. Csütörtökön meglódulni látszott, 357,78-al zárta a napot a magyar fizetőeszköz. Pénteken 356,72 szintet környékezi az euróval szemben.

A hetet 306 közelében kezdte a forint a dollárral szemben, pénteken pedig 300-nál járunk. Az angol font pedig 418,76 forintba kerül a hét végére. Míg az euró dollár árfolyamon pedig 1,18-nál járnak a jegyzések, ami az előző esti szintnek felel meg.

Nem emelkedett tovább a Fed számára kulcsfontosságú inflációs mutató

Júniusban 4%-kal emelkedett a személyes fogyasztási kiadások (PCE) árindexe a tengerentúlon. A mutató ezzel stagnált az egy hónappal korábbi szinten, ami talán egy apró pozitívum a Fed számára, a jegybank ugyanis kiemelten figyeli ezt a mutatót, talán fontosabbnak tartja, mint a headline inflációt.

A májusi 4%-kal megegyező mértékben emelkedett a PCE infláció az USA-ban, ami azt jelenti, hogy a headline inflációs adat további erősödése mellett ez a mutató már stagnált. Márpedig a Fed szempontjából a PCE infláció talán még lényegesebb is.

EUR/HUF árfolyam változása ezen a héten

USD/HUF árfolyam változása ezen a héten