Az applikáció csaknem 700 bőrbetegséget tud beazonosítani, vagyis az ismert bőrgyógyászati problémák 95 százalékát képes felismerni. Az AIPDerm.hu vezérigazgatója szerint a digitális fejlesztés nemcsak a pácienseknek, hanem az orvosoknak is a hasznára lehet.

Kovács Máté elmondta, hogy nagy növekedési potenciált látnak a szoftverben. Hozzátette: már a tesztidőszakban több mint 2000 magyar településről volt felhasználójuk. Arról, hogy a társadalmunk készen áll-e a digitális jellegű gyógyászatra, azt mondta, hogy jókor léptek a piacra.

Az alkalmazás lényege, hogy a felhasználók a hét bármelyik napján, 0-24-ben orvoshoz fordulhatnak – akár a kanapéjukról is. Fotót kell küldeniük a problémáról, majd a képet az MI triázsolja. Ezután a program elküldi az adatokat egy szakorvosnak, aki az esetek 90 százalékában jóvá is hagyja a robotszoftver diagnózisát, de vissza is tudja utasítani az esetet, ha például nem megfelelő a fotó. A kiértékelés után a következő modul szükség esetén a vényírás, illetve akár a klinikai vizsgálat javaslata.

Kovács Mátéval Maurer Kristóf beszélgetett. Hallgassa meg a Reggeli Monitorban elhangzott interjút!