Természetesen ehhez minden esetben olyan szakhatósági és iparági tanúsítványokkal, engedélyekkel kell rendelkezni, melyek birtokában egy vállalat egyáltalán befogadhat ilyen jellegű munkákat. A Julius-Globe felvásárlásával a NAVIGATOR Csoport több ilyen felhatalmazás birtokába is került, melyek folyamatos munkát adnak a Budapesti Értéktőzsde Xtend kategóriájában jegyzett társaságnak.

A védelmi iparba történő beszállítást lehetővé tevő tanúsítvány birtokában az ipari innovatív technológiákban élenjáró cégcsoport ezen szegmensben is folyamatosan bővülő rendelésállományra számít. A Navigator Investments Nyrt. készülék-, szerszám- és alkatrészgyártó üzletágának iparági diverzifikációja a védelmi ipari rendelésállományának növekedésével tovább emelkedett. A cégcsoport felvásárlási stratégiája mellett a már portfólióban szereplő társaságok organikus növekedésére is nagy hangsúlyt fektet. Az új piaci szegmensek megcélzásával további stabilitás érhető el.

A vállalat víziója szerint az ipar és az informatika ma már kéz a kézben jár, a gépek egymással történő kommunikációja, a gyártási folyamatok automatizálása korábban soha nem tapasztalt változásokat eredményez a következő években. Ez a fejlődés egyre szűkebb tűréshatáron belüli, kimagasló gyártási teljesítményt tesz lehetővé, amelyet a csoport olyan innovatív és nagy pontosságot igénylő iparágak kiszolgálásában kamatoztathat, mint az űripar, az egészségügy, a járműipar, a robotika vagy akár a védelmi ipar.

Rácz Erika, a Julius-Globe ügyvezetője, a Navigator ügyfélkapcsolatokért felelős igazgatósági tagja kiemelte: „kollégáim több mint 12 iparágban bizonyítják magas szintű szakmai felkészültségüket nap mint nap. Árbevételünk csaknem 70%-a exportból származik. Több, kihívást jelentő projektben is részt vettünk már az elmúlt években. Ezek közül kiemelném a térdprotézisek precíziós CNC megmunkálását és egyéb orvostechnológiai készülékek, invazív lélegeztetőgépek kulcsfontosságú alkatrészeinek gyártását, illetve űripari projektekhez szerkezeti elemek tervezését és gyártását".

Jutasi Zoltán, a Navigator Investments Nyrt. igazgatóságának elnöke, a Navigator Csoport alapítója hangsúlyozta: „egy ország védelmi képességeinek fejlesztését fontos feladatnak tartom. Örömmel tölt el, hogy ebből mi is kivehetjük a részünket és rendelkezésre bocsáthatjuk azt a szaktudást, amely elengedhetetlen ebben a szegmensben. A cégcsoport üzleti teljesítménye szempontjából fontos, hogy az akvizíciók mellett az organikus növekedés is fajsúlyos szerephez jusson a mindennapjainkban".

„A védelmi iparba történő szállításhoz szükséges engedéllyel számos cég rendelkezik a régióban és már Magyarországon is. Ugyanakkor olyan vállalkozás, amely folyamatosan megrendeléseket is kap a szektorban, már jóval kevesebb van. Célunk megtalálni azokat a fejlesztési pontokat, amelyeknek köszönhetően magasabb hozzáadott értékű, diverzifikáltabb termékportfóliót tudunk kialakítani. A védelmi iparhoz hasonló, egyre összetettebb és tökéletesebb megoldásokat igénylő szegmensekhez ugyanis erre van szükség" – tette hozzá.