A Gazdasági Naptár további részleteiről itt olvashat.

A magasabb nyitás ellenére az amerikai indexek a tegnapi kereskedést több mint 1%-kal alacsonyabban fejezték be. Az S&P 500 1,35%-ot esett, a Dow Jones 1,08%-kal került lejjebb, a Nasdaq pedig közel 1,9%-ot zuhant. A kis kapitalizációjú Russell 2000 közel 1,4%-ot esett.

A Wall Street csökkenését a fogyasztói részvények, például a Dollar Tree vagy a Nike gyengélkedése, valamint az Nvidia részvényeinek ülésközbeni visszaesése okozta, ami az egész technológiai szektort lejjebb húzta.

Annak ellenére, hogy szerda este kiváló pénzügyi negyedéves eredményjelentést tett közzé, és a tegnapi kereskedést közel 7%-os bullish árfolyamréssel indította, az Nvidia mindössze 0,1%-os nyereséggel zárta a tegnapi szeánszot.

Az ázsiai-csendes-óceáni térség indexei ma gyengébben kereskedtek, reagálva a lehangoló Wall Street-i szeánszra. A Nikkei 2%-ot esett, az S&P/ASX 200 1%-kal került lejjebb, a Kospi 0,9%-kal, a Nifty 50 pedig 0,6%-kal csökkent. A kínai indexek 0,1-1,1%-kal kerültek lejjebb.

A DAX határidős jegyzései alacsonyabb nyitást jeleztek.

Nagel (EKB) nem számít recesszióra, de még túl korai lenne kamatemelési szünetre gondolni.

Vujcic (EKB) kiemelte: az euróövezet gazdasága stagnál, és az infláció valószínűleg elérte a csúcsot. Szerinte azonban nem volt biztos abban, hogy a kamatlábak elég korlátozóak-e.

Tokió területén a fogyasztóiár-infláció augusztusban 3,0%-ról 2,8%-ra lassult éves szinten (várt. 2,9% éves szinten).

A Reuters válaszadóinak 73%-a arra számít, hogy a Bank of Japan valamikor jövőre befejezi a hozamgörbe-szabályozást. Ez emelkedés a júliusi felmérés 50% körüli értékéhez képest.

A Citi arra számít, hogy az OPEC további termeléscsökkentésről dönt, mivel Irán, Irak, Líbia, Líbia, Nigéria és Venezuela olajtermelése várhatóan nő, míg a kínai kereslet növekedése várhatóan mérséklődik.

A kínai értékpapír-szabályozó hatóság, a China Securities Regulatory Commission megerősítette, hogy találkozott a nyugdíjalapokkal, biztosítókkal és bankokkal, és a részvénybefektetések növelésére ösztönözte őket.

A kriptovaluták visszahúzódnak - a Bitcoin 0,2%-ot, az Ethereum 0,1%-ot, a Dogecoin pedig 0,7%-ot esett.
Az energiaipari nyersanyagok ma enyhén emelkedő tendenciát mutatnak.

A nemesfémek visszahúzódnak - az arany 0,2%-ot esik, az ezüst 0,3%-kal kereskedik alacsonyabban, a palládium pedig 0,8%-kal csökken. A platina 0,3%-os nyereséggel outperformer.

Az USD és a CAD a legjobban teljesítő főbb devizák, míg az NZD és a CHF vannak a legnagyobb lemaradásban.

A Dow Jones (US30) tegnap egy medvés képet festett, ami arra utal, hogy a folyamatban lévő visszaesés tovább mélyülhet. Forrás: xStation5