Az ülésen elhangzott legfontosabb tudnivalók voltak:

● A döntéshozók észrevették, hogy a kötvényhozamok növekedése főként a magasabb várható infláció, valamint a globális gazdaság jobb kilátásai miatt következett be, ezért a Kormányzótanácsnak el kellett kerülnie olyan benyomás keltését, mely szerint túlzottan a szuverén hozamokra összpontosítana, vagy mechanikusan reagálna a finanszírozási feltételek mutatóinak összességére.

● Az EKB tisztviselői mind egyetértettek abban, hogy a PEPP vásárlási ütemének figyelembe kell vennie a jelenlegi finanszírozási feltételek és az inflációs kilátások értékelését.

● Az EKB tagjai egyetértenek abban, hogy a PEPP teljes keretösszegét a jelenlegi körülmények között nem szabad megkérdőjelezni. A vásárlások üteme a jövőben csökkenhet.

● A tisztviselők megállapodtak abban, hogy a Kormányzótanács negyedéves közös értékelést végez a finanszírozási feltételekkel és az inflációs kilátásokkal kapcsolatban, hogy meghatározza a kedvező finanszírozási feltételek fenntartásához szükséges vásárlások ütemét.

Az EURUSD a mai adatközlés után visszapattant az 1.1862 támasztól és az 1.1894-es ellenállási szint felé tart. Forrás: xStation5

Jelen tartalmat az X-Trade Brokers Dom Maklerski S.A. (KNF No. DDM-M-4021-57-1/2005) hozta létre. A közölt tartalom a 2014/65/EU irányelv 24. cikkének (3) bekezdése értelmében vett marketingkommunikáció, és nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési kutatásnak. A tartalom általános alapon képviseli szakembereink véleményét, és nem veszi figyelembe az egyes olvasók személyes körülményeit, befektetési tapasztalatait vagy a jelenlegi pénzügyi helyzetét.

Továbbá a tartalmat, nem a befektetési kutatás függetlenségének előmozdításához szükséges jogi követelményeknek megfelelően készítették el. A múltbeli teljesítmény vagy a jövőbeli előrejelzések nem garantálják a jövőbeli teljesítményt vagy eredményeket. Az információkat felhasználó olvasóknak fontolóra kell venniük a veszteség magas kockázatát. Az XTB Limited nem vállal felelősséget a kereskedők bármilyen fajta veszteségéért, amelyek az említett információk felhasználásából adódhatnak.

A CFD-k összetett instrumentumok, e tőkeáttétes eszközök használata magas kockázattal jár, ahol a teljes tőkéje veszélynek van kitéve. A lakossági befektetők 81%-a pénzt veszít a CFD termékek kereskedése során. Mérlegelje, hogy tisztában van-e a CFD-k működési elvével és hogy megengedheti-e tőkéje elvesztésének magas kockázatát.

XTB Limited engedélyezte és szabályozza a Ciprusi Értékpapír- és Tőzsdebizottság, CIF Licensz szám 169/12, Az XTB Limited bejegyzett székhelye: Pikioni 10, Épület: Highsight Rentals Ltd, 3075, Limassol, Ciprus.