A pályázat célja, hogy a fiatalok olyan társasjátékokat alkossanak, amelyekkel – az online világban megélt dilemmák vagy az itt szerzett tapasztalataik hatására – újító és kísérletező módon reflektálnak az őket, kortársaikat, illetve a társadalmat érintő jelenségekre.

Pályázni elektronikusan lehet. Az érvényes jelentkezésnek tartalmaznia kell egy videót, amely bemutatja a játék kellékeit (például tábla, bábuk stb.), valamint egy szövegfájlt a játékszabályok leírásával. A videó maximum 5 perc hosszúságú lehet, melynek linkjét (például Drive, YouTube), valamint a szöveges fájlt a sid2024@gyermekmento.hu címre lehet elküldeni. Az eredményekről 2024. január 22. és 26. között értesítik a pályázókat.

Beküldési határidő: 2024. január 21., éjfél. Az érvényes pályázathoz el kell készíteni mind a játékhoz szükséges kellékeket, mind a játékszabályt. Jelentkezni minimum 3, maximum 5 fős csoportokban lehet; a játékok anyaghasználatára nincs megkötés, így szabadon használható a társasjáték elkészítéséhez például fa, papír, újrafelhasznált műanyag vagy a természetben található termések stb.

Kik jelentkezhetnek?
  1. Általános iskola alsó tagozatos tanulói (1-4. évfolyam)
  2. Általános iskola felső tagozatos tanulói (5-8. évfolyam)
  3. Középiskolai tanulók (9-12. évfolyam)

A beérkezett műveket a három korcsoporton belül szakmai zsűri bírálja el. Mindegyik korcsoportban külön díjazzák a beérkezett alkotásokat. Mindegyik korcsoport első tíz helyezését elért csapat értékes ajándékban részesül, valamint meghívást kap az Európai Unió tagállamaiban immáron 21. alkalommal megrendezésre kerülő Biztonságos Internet Napra (SID).

A főnyeremény az 1-4. évfolyamos diákok számára egy-egy LEGO® Education SPIKE™ Essential Set, az 5-8., valamint a 9-12. évfolyamos diákok számára pedig egy-egy LEGO® Education SPIKE™ Prime Set.

A jelentkezési lap és a hozzájáruló nyilatkozat innen is letölthető. További információ a sid2024@gyermekmento.hu e-mail címen.