A légi fuvarozási engedéllyel a jövőben a Wing részt vehet az Egyesült Államokban történő kereskedelmi szállítmányozásban. A kísérleti programot Virginia állam kevésbé sűrűn lakott területén – Blacksburgben és Christiansburgben – fogják elindítani.

A társaság a Medium.com oldalán közölte, hogy a tervek szerint 2019 végéig kezdik meg a szállításokat. Szóvivőjük azzal kapcsolatban nem nyilatkozott, hogy a programban hány ember kiszolgálását tervezik, hány drónt fognak használni, illetve, hogy milyen típusú árukat fognak majd kiszállítani.

A drónok képesek önállóan repülni, de elővigyázatossági szempontokból képesített pilótákat helyeznek majd készenlétbe, akik bármikor átvehetik az eszközök irányítását – számolt be róla a CNN Business.

Ausztráliában már élesben repülnek

A Wing az Alphabet ernyővállalat része, és eredetileg egy Google X projektként indult. Az ausztrál kontinensen már 70.000 tesztrepülést és több mint 3.000 sikeres kiszállítást hajtottak végre. Április első felében azt is bejelentették, hogy Canberra egyes külvárosi területein házhoz szállítanak élelmiszereket és egyéb termékeket.

Eddig a drónos csomagszállítás az Egyesült Államokban csak igen korlátozott mértékben volt jelen – főleg, ha összehasonlítjuk a nagyobb külföldi, például ruandai projektekkel. A légi futárszolgálat mellett voksolók úgy vélik, hogy a drónok használata más közlekedési módokkal összehasonlítva csökkenti a szállítási időt és a környezetszennyezés mértékét.

Az ausztrál tesztek során a Wing kiszállítási ideje átlagosan 7 perc 36 másodperc volt. A kereskedelmi dolgozók körülbelül négy percet töltöttek a csomagok előkészítésével, a repülési idő pedig általában mindössze három percig tartott.

A drónok gazdaságba integrálhatóságáról bővebben az M2M Zóna oldalán olvashatnak.

 

A cikk megjelenését a Vodafone Business támogatja.