Dr. Molnár Imre
Dr. Molnár Imre

Hogy mit is jelent pontosan mindez?

Az egyik legnagyobb menedzsment guru, Peter Drucker megközelítésében:

"Először összpontosítsunk az erősségeinkre. Aztán fejlesszük tovább azokat. Elképzelhető, hogy új ismereteket kell szereznünk vagy fel kell frissítenünk a régi tudásunkat. Majd derítsük ki, mi akadályozza képességeink kibontakozását. A legrosszabb és az egyik leggyakoribb hiba az arrogancia. A gyenge teljesítmény nagyon gyakran abból ered, hogy nem vagyunk hajlandóak a saját szűk szakterületünkön kívül eső tudás elsajátítására.

A negyedik feladat a rossz szokások elhagyása és a rossz modor levetkőzése. A rossz szokások - például a halogatás - és a rossz modor a legtöbbször ellehetetlenítik az együttműködést és a csapatmunkát. Ötöd sorban pedig tudnunk kell, mi az, amit nem szabad megtennünk."

A GR2 jubileumi, ötödik évadjában arra vállalkozunk hétről-hétre, a kiválasztott kkv cégvezetőkkel, hogy végigmegyünk ezen a folyamaton. Az általam összeállított tematika mentén igyekszünk megtalálni a cégvezetők és szervezeteik jelenlegi erősségeit, majd igyekszünk újat mondani, más megvilágításba helyezni tudásukat. Ezek után mindezt átültetni a cégek mindennapjaiba és megágyazni a jövőbeli tovább fejlődésnek. Nem lesz könnyű menet azt ígérhetem, de megéri!

Dr. Molnár Imre