A digitalizáció minden szektorban egyre nagyobb teret hódít, nincs ez másként a szabadidős sportok esetében sem. Ennek jegyében a síközpontba már online is válthatnak jegyet a síelni vagy snowboardozni vágyók, lehetőség van az oktatások online foglalására, de akár a sportfelszerelés kölcsönzése is előkészíthető ilyen módon.

A Síaréna – beleértve a hat gasztronómiai egységüket – készpénzmentesen működik a gyorsaság és a praktikum jegyében. A fizetésre bankkártyával vagy a FestiPay feltölthető kártyás rendszerén keresztül, tokenizáltan van lehetőség. Aki a helyszínen mégis készpénzt használna, az a pénztárakban és a kihelyezett automatáknál tudja feltölteni a kívánt összeget a belépőjegyként és bérletként is funkcionáló kártyára – foglalta össze a Trend FM-nek adott interjújában Paksi Piroska, az eplényi Síaréna Vibe Park ügyvezetője.Síaréna Vibe Park Eplény - A legjobb hétvégi program - síhétvége Eplényben  | Síaréna Vibe Park Eplény

Terveik szerint arra is lehetőség nyílik, hogy jövőre már az idén kiváltott kártyákkal lehet igénybe venni minden szolgáltatásukat a felhasználó okostelefonjáról továbbított adatoknak köszönhetően.

Az eplényi komplexum a legjobb infrastruktúrával rendelkező magyarországi síközpontnak számít. A 2020/2021-es szezonban több mint 70 ezren váltottak belépőt hozzájuk. Magyarország első négyüléses sífelvonója mellett kétüléses, valamint csákányos- és tolókaros felvonók biztosítják a pályák tetejére való feljutást.

A Síaréna Vibe Park eszközparkja lehetőséget biztosít arra, hogy akár 51 hóágyú segítse technikai hóval, hogy a hideg időben az éghajlati adottságoktól függetlenül is lehetőség legyen a hazai „alpesi élményt” nyújtó síelésre és snowboardozásra. A hóágyúzáshoz szükséges vizet ideális esetben a létesítmény területén található tó, illetve az ebbe folyó patak biztosítja.

A vendégek kényelmét további fejlesztések is szolgálják, idetartozik a helyi turisztikai cégekkel való együttműködés is. „Olyan szálláshelyekkel állunk kapcsolatban – a családi panzióktól a 3-4 csillagos hotelekig –, amelyek közvetlen transzfert biztosítanak a Síarénába” – tette hozzá Paksi Piroska.

A szabadidős sportolás mellett csaknem 1000 négyzetméteres területen pihenhetnek a vendégek, ahol természetesen a téli sportok esetében népszerű és „kötelező” hütték is megtalálhatók. „Mind a sípálya alján a piros bejáratnál, mind fent a kék bejáratunknál vannak félig fedett tereink, ahol hősugárzók mellett lehet melegedni – a megfelelő távolságtartás biztosításával” – részletezte az ügyvezető.

Különlegességnek számít, hogy éjszakai lesiklásra is van lehetőség, amely idén február 11-én 19:00-tól a Ride&Slide esemény keretében valósul meg. Az újítások azonban nem csupán a téli szezonra terjednek ki.

„Nem csak síelésben gondolkodunk, mert azt tapasztaltuk, hogy a sportolni vágyó látogatóink szívesen jönnének hozzánk akár nyáron is. Így négy évszakos működésre állunk át. Egy extrém- és családi kerékpáros központ is leszünk, emellett egy terepfutó központot is megálmodtunk. Hétvégenként különböző sportrendezvényekkel és futóversenyekkel, valamint terep- és akadályfutó versenyekkel fogjuk várni a sportimádókat” – foglalta össze Paksi Piroska. A tervek szerint erdei kirándulásokat is szerveznek majd szakképzett túravezetők irányításával.