A gyorséttermek térnyerése gazdasági visszaesés esetén valószínűleg arra vezethető vissza, hogy a normál éttermek forgalmának egy része ilyenkor átvándorol az alacsonyabb árfekvéssel dolgozó vendéglátóegységekhez. „Idén a raktári kapacitásaink végét elértük, ezért arra kényszerülünk, hogy az év végén másoktól béreljünk raktárhelyiségeket" - nyilatkozta Haiman Ferenc, a QSL vezetője a Monitor Délutánban. A szállítmányozásban a plusz raktárkapacitás megtalálása a nehezebb. Leginkább az élelmiszerlogisztikában vannak csúszások decemberben. Beszélt arról is, hogy az újabb szabályozások mennyire betarthatóak, például a környezetvédelmi kibocsátáscsökkentés mennyire megvalósítható a logisztikában. A QSL vezetőjével Érczfalvi András beszélgetett a Monitor Délutánban nemcsak a napi üzletmenetről, hanem a közeljövő fejlesztési terveiről is.