A Magyar Üzleti Felelősség Díj átadására 12. alkalommal került sor a Hotel City Centerben. A “CSR Hungary Díj 2019” – melynek fő védnöke dr. Palkovics László miniszter (Innovációs és Technológiai Minisztérium) – az üzleti szektor társadalmi felelősség díja, mellyel a szakmai zsűri a magyar cégek legkiemelkedőbb felelős és fenntartható kezdeményezéseit, projektjeit ismeri el.

A CSR Hungary Díj arra hívja fel a figyelmet, hogy a vállalati értékteremtéshez ma már nem elegendő hatékonynak és eredményesnek lenni. Egy cég sikerét az is meghatározza, hogyan vélekedik az embert és a környezetét érintő kérdésekről, és miként cselekszik.

A Knorr-Bremse Budapest a “Közös ügyek-közös felelősségek” kategóriában nyerte el a “CSR Hungary Díj 2019” díjat. A Knorr-Bremse Budapest ’Lokális Gondoskodás’ (Local Care) programja társadalmi-oktatási-kulturális problémákra modellértékű megoldást kínál. A projektek a munkatársak érzékenységéből, tenni akarásából fakadnak, hosszú távú együttműködéseket építenek ki civil szervezetek és a vállalat között a helyi közösség számára fontos ügyekre reagálva és a vállalat értékeit szem előtt tartva.

A Magyar Üzleti Felelősség Díj 2 éves Védjegyhasználati jog elnyerésével is jár. A Knorr-Bremse Vasúti Jármű Rendszerek Hungária Kft.-t 2019-ben a Figyelő TOP200 szakmai zsűrije is elismerte, mikor a cégnek ítélte oda az Év Vállalata Díjat. Az üzleti kiválóság és a társadalmi szerepvállalás terén így egyaránt elismerést vívott ki magának a müncheni központú cégcsoport budapesti gyártó- és fejlesztő vállalata.